Annonce
Østjylland

Sygeplejerskernes lokale formand: - Jeg havde troet på mere end det

- Det vigtigste lige nu er, at vi får stemmeprocenten op, når vi skal stemme om mæglingsforslaget, siger Niels Jørgen Nielsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på Regionshospitalet Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Sygeplejersker og radiografers fællestillidsrepræsentant på Regionshospitalet Horsens er i tvivl om sit kryds til mæglingsforsalget fra Forligsinstitutionen.

Horsens: Der var ikke jubelskrig, da fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på Regionshospitalet Horsens læste mæglingsforslaget, som Dansk Sygeplejeråd og arbejdsgiverne har sagt ja til.

- Jeg havde troet på mere end det, siger Niels Jørgen Nielsen.

Forslaget vil betyde, at der skal nedsættes en komite om lønstrukturen i den offentlige sektor. Det er en milepæl i kampen mod mere end 50 års lønefterslæb, lyder det fra sygeplejerskernes landsformand.

Annonce

Det efterlader den lokale fællestillidsrepræsentant i store overvejelser. Han ved endnu ikke, om han stemmer ja eller nej til forslaget.

Håber flere vil stemme

Han havde håbet på en plan for, hvordan tjenestemandsreformen fra 1969 skulle opdateres til 2021, så sygeplejerskernes løn ikke halter 15-20 procent efter job med uddannelser af samme længde, fordi man dengang satte sygeplejersker på et lavere løntrin, fordi det var et typisk kvindefag i en tid, hvor det alligevel var mændene, der var familiens hovedforsørger.

- Men det har vi ikke rigtig fået lovning på, så der er ikke så meget nyt på brættet. Vi havde også en lønkommission i 2008, så er det her mon bare mere vand på samme mølle? Vi har jo diskuteret det de seneste 50 år, siger Niels Jørgen Nielsen.

Hvad han stemmer til mæglingsforslaget, har han ikke afgjort.


Bliver det et nej, får vi en konflikt, som man på sin vis ikke ønsker, men måske er det også nu, vi kan holde kog i kampen for at ændre tjenestemandsreformen. Jeg er ikke afklaret.

Niels Jørgen Nielsen


- Det vigtigste er, at vi får stemmeprocenten sat op. Det var kun lige over halvdelen, der stemte til urafstemningen, så jeg håber, mange flere vil sætte sig ind i sagen og stemme denne gang. Vi har en formand, der taler om en historisk milepæl i forhold til at kigge på ligeløn. Hun siger også, at det ikke er muligt at få mere ud af forhandlingerne. Bliver det et nej, får vi en konflikt, som man på sin vis ikke ønsker, men måske er det også nu, vi kan holde kog i kampen for at ændre tjenestemandsreformen. Jeg er ikke afklaret.

Blandt de 53,6 procent, der stemte ved urafstemningen, som udløste et strejkevarsel, var der et ja fra 46,5 procent, et nej fra 47,3 procent, mens 6,8 procent stemte blank.

Annonce

På gaden for at fortælle

Sammen med sygeplejerskernes regionale næstformand og en flok kolleger i faget var Niels Jørgen Nielsen onsdag en tur på Søndergade for at fortælle om kampen.

- Vi mødte mange søde mennesker, som støttede os, og vi fik fortalt, hvad det er, vi kæmper om. Det var en god oplevelse, siger Niels Jørgen Nielsen.

Resultatet af afstemningen offentliggøres 14. juni.

Hvis medlemmerne stemmer ja, træder mæglingsforslaget og de nye overenskomstaftaler i kraft. Hvis medlemmerne stemmer nej, vil den varslede strejke starte ved døgnets begyndelse den 18. juni.

Annonce
AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter systemskifte: - Vores måde at spille på døde da vi ikke kunne gå videre mod et hold som Larne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

Lars har seks fadølshaner i køkkenet med sit eget øl: Vi brygger nok 400 liter øl om året

AGF

Den nye svenske back imponerede fra start otte dage efter skiftet til AGF: - Det går meget hurtigere her

AGF For abonnenter

AGF har blot vundet tre ud af de seneste 20 kampe - det kan man godt kalde for en krise

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Ioan vil være første udlænding i regionsrådet: Lille Davids død blev sidste skub mod politik

Byudvikling

Historien om Aarhus' mest ubrugelige 'strand': Hvorfor er den knoldet som en pløjemark - og skal den blive ved med det?

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Aarhus

Søndagens coronatal: Svagt faldende smittetal, men Aarhus og Samsø ligger stadig tårnhøjt på incidensbarometeret

Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Sport

Genlæs livebloggen: AGF gør en skidt uge værre med nederlag til Randers

Annonce