Annonce
Aarhus

Symfoniorkester går nye veje: Bestil en hjemmekoncert til en trængende

En violinkoncert er en mulighed. Foto: Jes Vang
Aarhus Symfoniorkester tilbyder gratis koncert til dig og en, der trænger til at høre musik.

AARHUS: I nødens stund må vi finde nye veje. Aarhus Symfoniorkester gør det på sin helt egen måde. Nu kan du forære en koncert med én musiker fra orkestret til en, der fortjener det. Og det er ganske gratis.

Det begynder i slutningen af januar. Indtil videre har 25 søgt om at få en koncert, men der er flere muligheder.

- Vi vil gerne lave disse koncerter så længe corona tvinger os alle til at blive hjemme fra koncertsalene, og vi kalder dem Kontakt-koncerter. De er primært tiltænkt enlige, ensomme og andre, som coronarestriktioner og lignende har berøvet social kontakt og meningsfulde oplevelser, siger administrationschef i orkestret, Thorkild Andreasen.

Annonce

20 minutters koncert

Koncerterne vil vare omkring 20 minutter og foregå på computer, telefon eller tablet via det gratis videomødeprogram Zoom.


Det er ikke en ønskekoncert. Musikeren bestemmer, hvad der skal spilles. Til gengæld bliver der dialog mellem musikeren og de to gæster.

Thorkild Andreasen.


Hvis du vil være med, kan du booke datoer og tider direkte fra Symfoniorkestrets hjemmeside, og du kan læse mere her: www.givlyd.nu.

- Det er ikke en ønskekoncert, understreger Thorkild Andreasen.

- Musikeren bestemmer, hvad der skal spilles. Til gengæld bliver der dialog med musikeren, så de to gæster - giveren og modtageren - kan tale med musikeren undervejs, før og efter, eller i en pause, hvis der bliver det. Her kan de få detaljer at vide om musikken eller om, hvordan musikeren har løst særligt svære momenter, siger Thorkild Andreasen.

Han oplyser, at symfoniorkestrets folk omdanner et prøvelokale til studie, og derfra sendes koncerten.

- Vi sætter møbler ind og gør det hyggeligt, tilføjer Thorkild Andreasen.

Orkestret har 65 musikere, men der er ikke sat navne på dem, der skal optræde.

Annonce

Har leveret meget

I Aarhus Symfoniorkester har de lagt hjernerne i blød for at finde ud af, hvordan de som kommunal institution kan bidrage med kunsten, nå det nu ikke er muligt at komme til koncerter i Symfonisk Sal i Musikhuset.

Musikerne har allerede været godt i gang. De har spillet foran plejecentre og bosteder for mennesker med handicap under lukningen i foråret.

Annonce

114 koncerter

- Vi spillede 97 koncerter i Aarhus Kommune og 17 i omegnskommunerne for ældre og handicappede, som normalt ikke har mulighed for at komme til os og i foråret heller ikke måtte få besøg indendørs, siger Thorkild Andreasen.

Derudover udviklede Symfoniorkestret et koncert-streamingformat ”Føniks koncerter” hver fredag eftermiddag i juni med tilsammen flere end 55.000 visninger på Facebook.

Musikerne lavede også 21 ”hjemmekoncerter”, som kan ses på aarhusguiden.dk og i samarbejde med Moesgaard Museum to musikvideoer i Pompeji-udstillingen, da museet var lukket. De er samlet blev vist mere end 85.000 gange på Facebook.

Hvis du vil være med

  • Aarhus Symfoniorkester tilbyder gratis koncerter med en musiker og to tilhørere, en giver og en modtager.
  • Hvis du vil være med, kan du booke datoer og tider direkte fra Symfoniorkestrets hjemmeside. Læs mere her: www.givlyd.nu.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce