Annonce
Kultur

Symfoniorkestret får først ny chef til efteråret

Først efter sommerferien bliver stillingen som ny musikchef i Aarhus Symfoniorkester slået op. Det sker efter at Aarhus Kommune fredag indgik en aftale med musikchef Kristian Rahbek Knudsen om, at han fratræder med øjeblikkelig virkning. Foto: Aarhus Symfoniorkester
Souschef træder til som konstitueret musikchef for Aarhus Symfoniorkester.

AARHUS: De 66 musikere i Aarhus Symfoniorkester må vente til engang hen i efteråret, før de kan hilse på den nye musikchef, der skal afløse Kristian Rahbek Knudsen på posten.

Fredag indgik Aarhus Kommune en aftale med musikchefen om, at han fratræder med øjeblikkelig virkning.

Men stillingen for hans afløser bliver først slået op efter sommerferien. Det fortæller Michael Jaap, pressechef i Kultur og Borgerservice.

- Det giver ingen mening at slå stillingen op her midt i sommerferien, det har vi ikke gode erfaringer med, siger Michael Jaap.

I stedet er Mette Rohde Gottschalk, som indtil nu har fungeret som souschef, blevet indsat til konstitueret musikchef i den mellemliggende periode, mens tidligere musikchef for orkestret, Leif V.S. Baltzersen, er blevet konstitueret souschef.

- Vi bruger sommerferien til at finde ud af, hvad der skal ske fremadrettet, siger Michael Jaap.

Han regner med, at der kan ansættes en ny musikchef til efteråret.

Symfoniorkestrets efterårssæson er planlagt. Den skydes i gang 23. august med en festugekoncert. Men allerede lørdag kan Aarhus Symfoniorkester opleves sammen med De Jyske Opera til "Opera i parken", under åben himmel i Skanseparken.

Annonce
Mette Rohde Gottschalk, som indtil nu har fungeret som souschef, er blevet indsat til konstitueret musikchef i den mellemliggende periode. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce