Annonce
Aarhus

Systematisk hærværk er vendt tilbage til Aarhus-forstad: - Åh nej ikke igen

Stribevis af bilister punkterer i Risskov i øjeblikket. Fællesnævneren er et lille søm med stort hoved. Privatfotos
Punkterede dæk på stribe og irriterede bilejere, er blevet hverdag igen i Risskov. Samme systematiske hærværk ramte bydelen i 2017, hvor en gerningsmand aldrig blev fundet.

AARHUS: Tilbage i 2017 var adskillige Risskov-borgere ude at advare om, at de punkterede på stribe. I alt var der meldinger om mindst 15 tilfælde af flade dæk, som skyldtes de samme små søm med store hoveder, som lå spredte på villaveje eller møjsommeligt var placeret bag bilernes dæk.

Dengang anså Østjyllands Politi det ikke som drengestreger, men hærværk, og man kaldte det en ”speciel sag”, fordi det kun gik udover et lille område.

Nu er den så gal igen.

I maj var Lasse Jensby Dahl først ude i en lokal Facebook-gruppe og advare om, at han havde opdaget de samme små søm i sit dæk, som dem man så i 2017.

- Vi prøvede det sidste år også - og det er samme sømtype, fortæller Lasse Jensby Dahl.

Flere stemmede i med lignende oplevelser, og da Jesper Lykkegaard godt en måned senere også lavede et opslag i samme Facebook-gruppe, meldte endnu flere ind med historier om punkterede dæk og frustrationer.

- Det kan næppe være tilfældigt, at man bliver ved med at køre i de her skruer i Risskov. Det er påfaldende, at typerne af skruer er ens. Det er nogle helt specielle slags med store hoveder, siger Jesper Lykkegaard, der selv har hjulpet nogle af de ramte beboere med at lappe dæk.

Annonce

Fakta

På disse veje har folk fået søm i dækkene:
  • Fortebakken/Esbyvej
  • Lyngvej
  • Nordlandsvej
  • Myntevej
  • Ndr. Strandvej
  • Rolighedsvej
  • Vestre Strandalle

I 2017 var der mindst 15 tilfælde, inden de pludseligt stoppede fra den ene dag til den anden.

Ingen gerningsmand

Selvom det er anden gang, at Risskov er ramt af en eller flere søm-vandaler, så er der ingen, der har set skyggen af en gerningsmand.

Tilbage i december 2017 var der også kun ét enkelt spor at gå efter, da Eva Soumpourou så en yngre mand ved Jasminvej, som var i gang med at lægge noget på vejen. Hun råbte ham an og prøvede at tage et billede af ham, men han stak af.

- Jeg fandt sømmene og blev meget overrasket. Jeg ville kontakte politiet, men så kom julen, og jeg glemte alt om det, indtil jeg så opslagene i Facebook-gruppen, fortalte Eva Soumpourou dengang.

Hun beskrev manden som 27-28 år, 178 centimeter, mørk i huden og velklædt.

Anmeld det hurtigt

Østjyllands Politi har endnu ikke modtaget anmeldelser af de nye episoder, men flere beboere arbejder på at lave en samlet anmeldelse til politiet, fortæller de til Stiften.

Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, råder også de lokale til at anmelde det hurtigt, hvis de oplever noget lignende.

- Det er en god idé at ringe til politiet snarest muligt. Man skal lade sømmene ligge, så man eventuelt kan prøve at sikre nogle spor. Jo længere tid der går, før man anmelder, jo sværere bliver det for os at finde ud af noget, siger Jakob Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce