Annonce
Aarhus

Syv fremstillinger i retten efter voldeligt døgn i Aarhus: - Det er udover det sædvanlige

Retten i Aarhus er fredag rammen om syv fremstillinger efter et usædvanligt travlt døgn for Østjyllands Politi med stribevis af lovovertrædelser. Foto: Kim Haugaard
Østjyllands Politi står bag syv fremstillinger i Retten i Aarhus fredag. Se fremstillingerne her.

AARHUS: Et døgn helt ud over det sædvanlige med stribevis af voldelige forhold. Sådan betegner Østjyllands Politi torsdag og natten til fredag, som af den samme grund rundes af med syv fremstillinger i Retten i Aarhus.

- Det har været et døgn ud over det sædvanlige. I løbet af ugen har der ikke været specielt mange forhold, men vi må sige, at der er sket meget det seneste døgn. Det ser dog ud til at være tilfældets skyld, at vi står overfor syv fremstillinger, siger Janni Lundager, kommunikationskonsulent hos Østjyllands Politi.

Her er fredagens syv fremstillinger:

Annonce

Våben på offentligt sted

En 19-årig mand fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for at været i besiddelse af et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Skydevåbnet, som han sigtes for at have besiddet, blev fundet på et offentligt tilgængeligt sted i Viby i maj 2018.

Den efterfølgende efterforskning har knyttet den 19-årige til våbnet.

Han blev varetægtsfængslet frem til 4. april. Han nægter sig skyldig og kærede kendelsen.

Truede kvinde på livet

Østjyllands Politi fremstiller fredag også en 45-årig mand i grundlovsforhør i retten. Han sigtes for at have truet en 44-årig kvinde på livet ved at komme med verbale trusler og skyde op i luften med en signalpistol.

Episoden fandt sted torsdag omkring middag på en adresse i Tilst. Politiet fik kort efter episoden kontakt til den 45-årige mand, som efterfølgende blev anholdt. Ingen personer er kommet til skade. Det er politiets opfattelse, at der ikke har været tale om skarpe skud, og at episoden bunder i interne uoverensstemmelser.

Der er ingen relation til den igangværende konflikt i Aarhus, oplyser politiet.

Den 45-årige blev varetægtsfængslet frem til 5. april. Han nægter sig skyldig og kærede kendelsen.

Kniv i underbukserne

En 24-årig mand fremstilles i grundlovsforhør - han sigtes for overtrædelse af knivloven, da han onsdag aften blev fundet i besiddelse af en kniv i en bil på Gudrunsvej i Brabrand. Kniven havde han forsøgt at gemme i underbukserne.

I første omgang blev han løsladt, men da det efterfølgende blev vurderet, at han skulle fremstilles, blev han anholdt torsdag aften. Den 24-årige er registreret som tilhørende den ene af de to grupperinger, der i øjeblikket har en konflikt i Aarhus, hvor Østjyllands Politi har oprettet en visitationszone.

Den 23-årige blev varetægtsfængslet i 4 uger. Han erkendte forholdet.

Trusler mod betjent

Endnu en 24-årig mand skal i grundlovsforhør i Retten i Aarhus fredag, efter han blev anholdt torsdag klokken 18.23 i Brabrand, da han blev aggressiv og kom med trusler mod to betjente, da de standsede ham under en færdselsindsats.

Patruljen registrerede, at den 24-årige kørte over for rødt, og kørte frem for ubetinget vigepligt. Da de fik standset bilen, var den 24-årige meget hidsig og skubbede den ene betjents hænder væk, inden han truede patruljen. Han sigtes for vold mod politiet.

Røveri i pirattaxa

En 18-årig mand fremstilles i grundlovsforhør i retten i Aarhus. Han sigtes for røveri natten til 2. marts, som blev begået mod en 30-årig mand i forbindelse med en pirattaxa-tur i Aarhus.

Da det formodes, at der stadig er gerningsmænd på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre af hensyn til efterforskningen.

Vold mod politimand

En 21-årig mand skal også i grundlovsforhør i Aarhus. Han sigtes for at have begået vold mod en politimand natten til fredag på en p-plads på Randersvej i Aarhus Nord.

Østjyllands Politi blev kaldt til stedet 00.43, fordi en gruppe mænd var højrøstede og skabte utryghed. Da betjentene kom frem, forsøgte den 21-årige mand at maskere sig selv.

Da patruljen bad manden fjerne maskeringen, blev han aggressiv og skubbede den ene betjent hårdt i brystkassen med begge hænder. Han blev straks anholdt og sigtet for vold mod politimand.

Retten valgte at løslade den 21-årige. Han er dog fortsat sigtet i sagen. Anklagemyndigheden kærede kendelsen.

Organiseret butiksindbrud

Særlig Efterforskning Vest fremstillede fredag klokken 09.45 to mænd på 30 og 31 år i grundlovsforhør. De blev begge anholdt torsdag i forbindelse med en aktion mod organiserede butiksindbrud.

Aktionen blev gennemført på baggrund af en efterforskning af organiserede indbrudstyverier af særlig grov beskaffenhed i telebutikker i henholdsvis Hjørring (tre forhold), Frederikshavn og Fredericia.

Østjyllands Politi arbejder på at lukke dørene i seks af de syv sager.

Begge mænd blev varetægtsfængslet i fire uger. De kærede begge kendelsen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce