Annonce
Aarhus

Syv måneders fængsel til voldsmand: Nikkede skaller og kastede øl efter betjent

Tegning: Jens Nex
En 27-årig århusianer skal syv måneder i fængsel for adskillige voldsepisoder.
AARHUS: Fire forskellige voldsepisoder, trusler på livet og forsøg på vold mod en politibetjent. Så meget stod en 27-årig århusianer tiltalt for i retten tirsdag, og så meget blev han dømt for. I alt syv måneders fængsel lød dommen på.

En af episoderne foregik i begyndelsen af februar, hvor den 27-årige mand havde været opfarende og aggressiv på en restaurant i Graven og var blevet bortvist. Da manden ville ind igen, stillede en tilfældig 33-årig mand sig op i døren og sagde, at det nok var en dårlig idé at gå ind på stedet. Det fik den 27-årige til at nikke den 33-årige en skalle så hårdt, at manden fik slået to tænder i stykker. Herefter forlod den 27-årige stedet. Ved hjælp af vidner anholdt politiet kort efter den 27-årige.

I retten blev han udover overfaldet i februar dømt for ved tre forskellige lejligheder i 2017 at have overfaldet andre mænd med skaller og knytnæveslag. Derudover blev han dømt for at i december 2018 at have kastet et plastikkrus fyldt med øl efter en betjent, der var i færd med at anholde en anden mand. Sammenlagt vurderede retten, at den 27-årige skulle have syv måneders ubetinget fængsel for sine forbrydelser. En straf, som lagde sig tæt op af det, som anklagerfuldmægtig Peter Mathiasen havde påstået. - Den 27-årige har stået bag flere voldelige overfald, og jeg er tilfreds med, at det nu får en mærkbar konsekvens for ham i form af en længere fængselsstraf, siger Peter Mathiasen i en pressemeddelelse. Den 27-årige erkendte sig skyldig i de fleste af forhold. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ville anke dommen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce