Annonce
Kultur

Syv Reumert-nomineringer i hus: Stor glæde på Aarhus Teater

Aarhus Teaters forestilling "Ordet" nåede ikke at spille tiden ud, da den blev afbrudt af corona-pandemien. Men den nåede at gøre indtryk på Reumert-juryen og er nomineret i tre kategorier: Årets forestilling, Årets scenograf og Årets scenedesign. Foto: Flemming Krogh
Der er flere Reumert-chancer i sigte for det århusianske scenekunstmiljø. 12 nomineringer bliver det til i år, og Aarhus Teater står for de syv af dem.

AARHUS: Coronakrisen lukkede brat ned for scenekunstsæsonen 2019-20, men alligevel nåede byens scener at få vist en lang række flotte præstationer.

Det afspejler sig også i årets Reumert-nomineringer, der netop er blevet offentliggjort.

I alt 12 nomineringer til de eftertragtede priser har et århusiansk afsæt.

Blandt dem står Aarhus Teater for hele syv nomineringer, hvoraf flere af dem endda falder i de tunge kategorier.

- Jeg er så stolt over alle nomineringerne og glad for spændvidden i de forestillinger, der er nomineret - forestillinger, som har spillet på både de store og de små scener i huset, siger Trine Holm Thomsen, Aarhus Teaters direktør.

Jacob Madsen Kvols er nomineret til Årets mandlige hovedrolle som karakteren Frank-N-Furter i "The Rocky Horror Show" på Aarhus Teater. Foto: Michael Svenningsen

Tre gange "Ordet"

Teatret er nomineret for Årets forestilling med "Ordet", der ikke nåede at spille tiden ud på grund af corona-udbruddet. Forestillingens instruktør, Anja Behrens, er nomineret for Årets instruktør, mens "Ordet" også er nomineret i kategorien Årets Scenedesign, som husscenograf David Gehrt stod for. I denne kategori er scenograferne Christian Albrechtsen og Mathias Hersland også nomineret for Aarhus Teaters og Det Kongelige Teaters Bowie-forestilling "Lazarus". Samme succesrige makkerpar modtog i 2018 en Reumert for scenografien i "Lyden af de skuldre vi står på".

- Jeg er rigtig glad for, at "Ordet" er nomineret til Årets forestilling. Vi havde længe gerne villet arbejdet sammen med instruktør Anja Behrens, og jeg er rigtig glad for, at det lykkedes for første gang, og at vi fik så godt et samarbejde, siger Trine Holm Thomsen.

Jacob Madsen Kvols er nomineret til Årets mandlige hovedrolle for sin præstation i "The Rocky Horror Show", mens Sara Viktoria Bjerregaard, der var en del af ensemblet denne sæson, er nomineret i kategorien Årets kvindelige hovedrolle for sin rolle i "Denungewertherslidelser", der blev lavet i samarbejde med Teater Sort/Hvid. Tidligere husinstruktør Sargun Oshana er nomineret til Året instruktør for iscenesættelsen af "Denungewertherslidelser".

- Det er dejligt, at vores strategi med at tilknytte en masse faste kræfter til huset for at højne kvaliteten, bærer frugt, siger Trine Holm Thomsen.

Annonce

Nominering til Signa

Musikhusets store satsning, Bier-projektet "Den skaldede frisør", er med blandt de nominerede, hvor Bodil Jørgensen er med i opløbet om Årets kvindelige ensemblerolle.

Også "Skam3", som Musikhuset havde en eksklusiv aftale med at vise som eneste sted uden for København, er nomineret i kategorien Årets børne-/ungdomsforestilling.

Århusianske Hvid Støj Scenekunstproduktion fik i januar den lokale pris "Scenekunstens Forestillingspris" for "[Pap-Kas]". Samme forestilling er også nomineret til en Reumert for Årets børne-/ungdomsforestilling. Ved samme lejlighed fik Aarhus Festuges store satsning "Det åbne hjerte", hvor teatergruppen Signa skabte en 24 timers totalforestilling på det gamle amtssygehus, æresprisen Årets Applaus.

"Det åbne hjerte" er nomineret til en Reumert i kategorien Årets performance. Det samme er "Champions & Mass Effect" af HimHerAndIt og Bora Bora.

Jens Søndergaard er nomineret som Årets sanger i "Eugen Onegin" fra Den Jyske Opera.

Uddelingen af Årets Reumert 2020 sker på Folketeatret mandag 21. september kl. 20.

Aarhus Festuges store satsning "Det åbne hjerte" af Signa, der indtog det gamle amtssygehus i 2019, er nomineret til Årets performance. Forestillingen fik i januar den lokale scenekunstpris Årets Applaus, som festugeproducent Micha Schaarup modtog. Foto: Axel Schütt
Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

I populære skuespilleres fodspor: Kaffe, krig, kunst, krimi, noget på krogen og en vandretur i klitterne

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce