Annonce
Randers FC

Tålmodighed og taktisk tilpasning: Talentfuld Randers FC-kant rykker ned på backen

Oliver Bundgaard (tv.) scorede to mål mod Sønderjyske i september, da han for første gang spillede en U19-kamp på venstre back. Positionsskiftet er en ny plan for det 18-årige talent, som ellers altid har spillet på banens offensive pladser. Arkivfoto: Annelene Petersen
18-årige Oliver Bundgaard blev i sommer rykket op i Randers FC's trup på fuldtid som kantspiller. Nu er der langt en ny plan for talentet, som skal forsøge sig på venstre back. Det kræver tålmodighed og taktisk tilpasning. Cheftræner Thomas Thomasberg ser potentiale, mens Oliver Bundgaard drømmer om en startplads.

Randers: Højrekant, venstrekant, angriber.

Oliver Bundgaard har prøvet lidt af hvert i sine år på Randers FC's ungdomshold, men aldrig venstreback.

Ikke desto mindre er det den position, det 18-årige talent fire måneder efter sin første fuldtidskontrakt med Randers FC indtager.

Den seneste måned er det blevet til fem kampe i bageste geled. To for reserverne, to for U19-holdet og den seneste i træningskampen mod Viborg med Superligaholdet.

Positionsskiftet er ikke sket af nød, men på baggrund af en vurdering af talentets potentiale på fodboldbanen.

- Hvis vi kigger på Olivers kvaliteter og det antal spillere, vi har, så er der gode forudsætninger for at gøre ham til back. Han kan bringe noget til positionen med sin statur, fysik og fart, og i forhold til andre kanter vil han også gerne tage sine defensive pligter og nærkampe, forklarer Thomas Thomasberg.

- Det er ikke enten-eller. Han skal udvikle sig og kan både spille back og kant, men vi har taget en beslutning om, at han spiller back nu. Uden det sådan fuldstændig er fastlagt for de næste år. Det er en plan, som vi vil prøve af i resten af efteråret, og så evaluerer vi på det efterfølgende, tilføjer cheftræneren.

Oliver Bundgaard Kristensen

Født: 15.6.2001 (18 år)

Tidligere klubber: Hornbæk SF og Randers Freja.

Kontrakt: Fuldtidskontrakt med Randers FC frem til 30.6.2023.

Positioner: Højre- og venstrekant, angriber, venstre back.

U19-statistik: 27 kampe, 9 mål, 1 assist, 2 gule kort.

Seniorstatistik: Én kamp. Indskiftet i pokalturneringen mod Kolding IF.

Favoritfod: Er venstrebenet.

Usikker i starten

Oliver Bundgaard ser sig også stadig som en spiller, der kan håndtere både backen og kanten, men i øjeblikket er der fuld fokus på den nye position.

Der er også nok at forholde sig til, når man rykker en kæde tilbage på banen.

- Det handler meget om at blive bedre til at positionere mig og det taktiske aspekt. Der er meget mere taktik end på kanten, fordi der ikke er nogen til at rydde op efter en bagved. Man skal stå rigtigt for ikke at blive fanget i omstillinger og en masse andet, men det skal nok komme med tiden, siger Oliver Bundgaard.

Fem kampe er ikke lang tid, men talentet kan allerede mærke en forbedring fra den første tjans på backen til den femte.

- Jeg begynder lidt mere at kunne fornemme, hvor jeg skal stå. Jeg kan også spille mere frit, hvor jeg i starten var meget låst, fordi jeg var usikker på det, siger den unge kronjyde.

Annonce

Svær tålmodighed

Den største hurdle har været at omstille sig mentalt. Det er ikke så ligetil at starte fra nul på en ny position, når man er en vindertype, som gerne vil være god til det hele og imponere til træning.

- Man skal virkelig være tålmodig. Det hele kommer ikke bare lige over natten. Det havde jeg et problem med at indse i starten, men det er gået op for mig, at det hele ikke spiller fra dag et. Jeg må tage det én ting ad gangen og lære det derfra, så skal det nok komme, siger Oliver Bundgaard.

Thomas Thomasberg er understreger også, at det ikke bliver forventet, at alt sidder i skabet med det samme, mens der også er flere forbilleder i truppen, som Oliver Bundgaard kan læne sig op ad. Uden han dog skal kopiere dem en til en.

- Det kræver noget træning og nogle kampe, inden Oliver sådan har fornemmelsen af, hvordan han skal spille den back. Han skal jo ikke gøre det på præcis samme måde som Johnny Thomsen eller Kevin Conboy, men finde sin egen stil, siger cheftræneren.

Annonce

Mål om startplads

Om talentet kommer til at føre Oliver Bundgaard til mere end 200 kampe i Randers FC-trøjen eller et udlandseventyr i Holland, er selvfølgelig alt for tidligt at sige noget om, men de første skridt til fodboldkarrieren blev taget i sommer, hvor Oliver Bundgaard skrev under på en fireårig aftale med Randers FC.

Dermed blev fodbolden den altoverskyggende førsteprioriteret.

- Det har været rigtig fedt. Jeg kan koncentrere mig fuldt ud om min udvikling og lave mange flere ting i forhold til restitution og ekstra træning. Jeg er også fuldstændig klar og veludhvilet til hver eneste træning, fordi jeg ikke skal sidde længe oppe og lave lektier. Det hjælper på min udvikling, siger Oliver Bundgaard.

Det har indtil nu givet pote med debut i pokalturneringen mod Kolding IF, hvor han fik 22 minutter på banen som kantspiller. Der har dog endnu ikke været plads til talentet i truppen til en eneste Superligakamp.

- Jeg har et mål om at få lov til at starte inde i en Superligakamp i den her sæson. Det kan godt lade sig gøre, men det kræver hårdt arbejde. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at opnå det. Man kan ikke selv styre, om man er med i truppen. Jeg må bare arbejde hårdt, og så må træneren udtage mig, når han tror, at jeg er klar, siger Oliver Bundgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce