Annonce
Byudvikling

Tækker Group tjener en milliard kroner til Nye på salg i Berlin

Jørn Tækker og Tækker Group har solgt halvdelen af sin portefølje i Berlin. Pengene skal bruges på udviklingsprojektet Nye i Aarhus Nord. Fotos: Jens Thaysen

Århusianske Tækker Group har solgt halvdelen af sin portefølje i Berlin og har tjent en milliard kroner, som skal bruges til boligprojektet Nye i Aarhus Nord.

AARHUS/BERLIN: Ejendomsgruppen Tækker Group har solgt halvdelen af sine lejligheder i Berlin.

Salget har givet ejendomsgruppen, der har til huse i Aarhus og står bag flere århusianske byggerier, en gevinst på en milliard kroner, som skal gå til by-projektet Nye i Aarhus Nord.

- Nu har vi arbejdet med planlægningen af Nye i ti år, og lige nu er vi ved at skyde de første byggerier i gang. En kapitalindsprøjtning af den her størrelse hjælper os med at føre nogle af vores drømme og idéer ud i livet, fortæller Jørn Tækker, ejer af Tækker Group.

For Tækker Group betyder salget i Berlin, at gruppen ikke behøver optage lån for at få den nye by i gang, og salget giver derfor Tækker Group både tid og penge til den nye by i Aarhus Nord.

- Vi kan komme hurtigere og mere problemfrit i gang, uden at vi nødvendigvis skal have solgt alle boligerne i Nye, fordi vi er selvfinansierende, fortæller Jørn Tækker, der har solgt cirka 60.000 kvadratmeter i Berlin, som har frigjort godt en milliard kroner.

I Nye bliver der lige nu gravet. Det sker i fællesskab med Moesgaard Museum, fordi der under forundersøgelser dukkede arkæologiske fund op. Så snart de er færdige med at grave, skal de første veje og kloakker anlægges.

- Efter sommerferien regner vi med at starte på de første 35-40 boliger, som er blevet reserveret, siger Jørn Tækker.

Den samlede portefølje i Berlin var på over 130.000 kvadratmeter, og cirka halvdelen er nu solgt.

Jørn Tækker forklarer, at det endnu ikke er afgjort, hvad der skal ske med resten af porteføljen i Berlin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce