Annonce
Byudvikling

Tækker Group tjener en milliard kroner til Nye på salg i Berlin

Jørn Tækker og Tækker Group har solgt halvdelen af sin portefølje i Berlin. Pengene skal bruges på udviklingsprojektet Nye i Aarhus Nord. Fotos: Jens Thaysen

Århusianske Tækker Group har solgt halvdelen af sin portefølje i Berlin og har tjent en milliard kroner, som skal bruges til boligprojektet Nye i Aarhus Nord.

AARHUS/BERLIN: Ejendomsgruppen Tækker Group har solgt halvdelen af sine lejligheder i Berlin.

Salget har givet ejendomsgruppen, der har til huse i Aarhus og står bag flere århusianske byggerier, en gevinst på en milliard kroner, som skal gå til by-projektet Nye i Aarhus Nord.

- Nu har vi arbejdet med planlægningen af Nye i ti år, og lige nu er vi ved at skyde de første byggerier i gang. En kapitalindsprøjtning af den her størrelse hjælper os med at føre nogle af vores drømme og idéer ud i livet, fortæller Jørn Tækker, ejer af Tækker Group.

For Tækker Group betyder salget i Berlin, at gruppen ikke behøver optage lån for at få den nye by i gang, og salget giver derfor Tækker Group både tid og penge til den nye by i Aarhus Nord.

- Vi kan komme hurtigere og mere problemfrit i gang, uden at vi nødvendigvis skal have solgt alle boligerne i Nye, fordi vi er selvfinansierende, fortæller Jørn Tækker, der har solgt cirka 60.000 kvadratmeter i Berlin, som har frigjort godt en milliard kroner.

I Nye bliver der lige nu gravet. Det sker i fællesskab med Moesgaard Museum, fordi der under forundersøgelser dukkede arkæologiske fund op. Så snart de er færdige med at grave, skal de første veje og kloakker anlægges.

- Efter sommerferien regner vi med at starte på de første 35-40 boliger, som er blevet reserveret, siger Jørn Tækker.

Den samlede portefølje i Berlin var på over 130.000 kvadratmeter, og cirka halvdelen er nu solgt.

Jørn Tækker forklarer, at det endnu ikke er afgjort, hvad der skal ske med resten af porteføljen i Berlin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce