Annonce
Debat

Tænk multiarena ind i letbane-projektet

Byrådet i Aarhus vil gerne have en by med puls, men ingen puls uden hjerte i form af byens næringsliv.

At anlægge en 'Letbane 2' tværs gennem byen, som foreslået af rådmanden for Teknik, virker som en farlig operation for forretningslivet.

Annonce

Mange butikker i centrum er udfordret af internethandel og butikscentre med masser af gratis P-pladser i udkanten af byen. Gad vide, om en letbane med meget omfattende vejarbejder i anlægsfasen og efterfølgende ensrettede gader og lukkede pladser/veje er den rette recept for byens puls.

Frem for et surt projekt som 'Letbane 2', så lad os da støve multiarena-projektet af og kombinere det med letbanen.

Ved at flytte multiarena-projektet til Eskelund/Åhavevej kan man integrere letbanen i projektet. Via allerede eksisterende skinner kan man forbinde det sydgående og nordgående skinnenet til de foreslåede destinationer Brabrand/Gellerup.

I forbindelse med multiarenaen kan der opføres et meget stort parkeringsanlæg. Til daglig kan anlægget bruges af pendlere, som kommer via motorvejen/ringgaden. Til en fornuftig pris kan man parkere og tage letbanen. Det vil på helt frivillig basis kunne lette trængslen. Gode cykelstier til centrum, Universitet m.v. er der allerede.

I sig selv er det nok svært at forrente en multiarena, men kombineret med indtægter fra erhvervslejemål, boliger og p-afgifter, så tror jeg på det.

Hele projektet skal indpasses med respekt for omgivelserne. Altså ikke en sort boks eller skinnende glas/aluminiums-konstruktion, men derimod en helt bogstaveligt taget grøn bygning med taghaver og beplantede ydervægge.

Kunne det ikke være fedt at nyde en øl på Aarhus Ø, og så tage letbanen til koncert i den nye multiarena?

Presset på pendleren kan lettes ved gode p-pladser og trafikforbindelser. Når turen går hjem, kan dagligvare købes, hvis man da ikke vælger en færdigret. Mulighederne er mange - kære byråd, grib dem nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce