x
Annonce
Læserbrev

Tænker Lone Jakobi, at reformen er, som den skal være? Skal Odder bare aflevere ved kasse ét?

Det vil gå ud over servicen eller måske kræve, at skatten i Odder skal sættes op.

Læserbrev: Som nyvalgt byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre i Odder følger jeg spændt med i forhandlingerne om den kommunale udligningsreform.

Kommunal udligning er den beregningsmåde, regeringen bruger, når skattekronerne skal fordeles i de enkelte kommuner.

Den socialdemokratiske regering er kommet med et udspil til, hvordan de mener, pengene skal fordeles. Hvis de får held til at gennemføre reformen, som den ser ud i udspillet, kommer de østjyske kommuners økonomi under pres. Det gælder også her i Odder.

Odder bidrager i dag med mere end 50 mio. kr. om året. Regeringen foreslår med sit udspil, at Odder øger bidraget med ca. 10,5 mio. kr.

Odders borgmester, Uffe Jensen, har sammen med sine socialdemokratiske kollegaer i nabokommunerne givet udtryk for, at de mener beregningerne er forkerte og ikke har hold i virkeligheden. Samtidig bruger de megen tid på at påvirke deres moderpartier på Christiansborg.

I modsætning til de andre kommuner er Socialdemokratiet her i Odder tavs. Vi hører intet fra borgmesterkandidat Lone Jakobi.

Tænker Lone Jakobi, at reformen er, som den skal være? Skal Odder bare aflevere ved kasse ét?

Det vil gå ud over servicen eller måske kræve, at skatten i Odder skal sættes op. I forvejen er skatten i Odder over landsgennemsnittet.

Jan Gade. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce