Annonce
forside

Tæskede taxachauffør og jagtede traktorfører med jernrør: To mænd dømt for over 40 forbrydelser

Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix

To unge mænd på 17 og 23 er blevet idømt henholdsvis 12 og 18 måneders fængsel for mere end 40 forskellige kriminelle forhold begået på Djursland de seneste måneder.

DJURSLAND: Grov vold. Trusler på livet. Forsøg på grov vold. Indbrud. indbrudsforsøg. Plus det løse.

Sådan lyder nogle af punkterne på to unge mænds alenlange straffeattester efter domme på 12 og 18 måneders fængsel for en lang række kriminelle handlinger på Djursland de seneste måneder.

Blandt andet er mændene dømt for at tæske en taxachauffør og jagte en traktorfører hen over en mark med knive og jernrør. Den seneste sigtelse fik mændene 16. maj, da de gik ind i Dagli'Brugsen i Trustrup, afledte ekspedienten og stjal penge fra kassen.

Under flugten i bil blev de på Kærbyvej i Kolind så trætte af at køre bag en traktor, at de bevidst kørte ind i den, spærrede vejen for den og truede traktorføreren, så han måtte flygte i traktoren ud over en mark. Det holdt dog ikke de to mænd tilbage, der kørte efter i bil hen over marken. Til sidst tog de en kniv og et jernrør for at banke og stikke traktorføreren, der dog nåede at køre væk.

En betjent genkendte de to mænd på en overvågningsvideo fra supermarkedet, og begge blev derfor anholdt dagen efter og varetægtsfængslet frem til dommen i sidste uge.

Annonce

Fældet af notesbog

Få uger før episoden i Kolind blev mændene i øvrigt også anholdt på en vej i Pindstrup, hvor en patrulje standsede den bil, de bogstavelig talt slingrede rundt i.

Den 23-årige bag rattet var påvirket af narko, havde ikke noget kørekort, og begge råbte ukvemsord efter betjentene, der måtte lægge de to mænd i håndjern.

I bilen fandt patruljen et par PH-lamper, der stammede fra et indbrud, og en notesbog med 13 adresser på huse i Ebeltoft. Adresserne var huse, der var til salg, og ved flere af adresserne var der noteret "PH".

Selvom den 23-årige i retten nægtede, at notesbogen var en slags indbrudsmanual, fandt retten det alligevel bevist, at det var derfor, han havde skrevet adresserne ned.

Tog taxa fra politistationen og truede med at dræbe chauffør

Efter anholdelsen i Pindstrup var der imidlertid ikke juridisk grundlag for at varetægtsfængsle de to mænd. De blev derfor begge løsladt efter at være blevet afhørt og sigtet.

Der gik dog kun få timer, inden de på ny begik kriminalitet. Den 23-årige valgte at tage en taxa hjem fra politistationen. Fremme på destinationen i Pindstrup nægtede han at betale og hentede i stedet sin 17-årige ven og et slagvåben, hvorefter mændene i fællesskab tæskede taxachaufføren og truede med at dræbe ham.

Ud over at blive dømt for grov vold, trusler på livet og forsøg på grov vold blev begge dømt for flere tilfælde af indbrud og indbrudsforsøg. Derudover blev de dømt for besiddelse af våben og stoffer, for færdselsforseelser og for flere gange at have fornærmet og truet betjente i forbindelse med anholdelserne.

Begge erkendte nogle enkelte af forholdene. De har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke dommene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce