Annonce
Aarhus

Tæt og rådden kørsel: Nyt udvalg skal få århusianerne til at køre sikkert

Trafikken som her ved Nørreport/Kystvejen bliver tættere og tættere og dermed også mere kompliceret i Aarhus i fremtiden. Foto: Axel Schütt
Et trafiksikkerhedsudvalg skal udpege trafik-usikre steder i Aarhus og være med til at gøre dem sikre. Vi bliver flere i trafikken, og derfor ønsker rådmand Bünyamin Simsek (V) udvalget.

AARHUS: Vi bliver flere og flere trafikanter på det samme areal veje og cykelstier i Aarhus. Dødsulykker dukker også op. Derfor skal et trafiksikkerhedsudvalg hjælpe med at gøre kommunens veje og stræder mere sikre.

Det siger Venstres Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø. Han ønsker, at byrådet nedsætter trafiksikkerhedsudvalget, som skal udpege farlige lyskryds og sorte pletter - og samtidig komme med konkrete bud på, hvordan de gøres hvide og sikre.

- Jeg husker, at den daværende rådmand i 2012 kunne glæde sig over, at der ingen dødsulykker var i trafikken i Aarhus Kommune. Sådan er det desværre ikke længere. Der er sket en stigning i trafikdrab, og det er ikke kun dér, hvor man må køre stærkt. Det er også steder, hvor trafikanter skal flette sammen eller mødes under andre forhold. Vi bliver flere og flere i Aarhus, menn vi får ikke mere plads til trafikken. Derfor skal der gøres noget, siger rådmanden.

Samarbejdet skal ifølge Bünyamin Simsek sikre større trafiksikkerhed, og magistraten skal nedsætte trafiksikkerhedsudvalg med repræsentanter fra blandt andet byråd, Østjyllands Politi og Aarhus Universitetshospital.

- Vi skal have et større fælles fokus på trafiksikkerhed. Vi skal se, om der er ting, som vi skal gøre på en anden måde, og vi skal sikre os, at de tiltag, som vi iværksætter, har den rette effekt. Et trafiksikkerhedsudvalg skal være med til at målrette det arbejde. Udvalget skal også være omdrejningspunkt for, at personer og organisationer med viden om trafiksikkerhed bliver inviteret med, når vi har brug for at blive rådgivet eller få diskuteret, hvad vi skal gøre, siger Bünyamin Simsek.

- Jeg forventer, at udvalgets arbejde betyder, at Aarhus Kommune bliver mere trafiksikker, og jeg håber og tror på, at indsatsen kan være med til at nedsætte og forebygge antallet af tilskadekomne og dræbte i Aarhus, siger Bünyamin Simsek.

Udvalget skal holde mindst to årlige møder, og på det ene af dem inviteres repræsentanter fra andre myndigheder og interesseorganisationer herunder den kollektive trafik, kørerlærerforeningen, så udvalget får en bred dialog.

Aarhus Byråd skal i sidste ende tage stilling, om forslaget vedtages.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce