Annonce
Østjylland

Tæt på byggestart for Vestdanmarks børnehospice i Rønde

Udformningen af de udendørs faciliteter er ikke endeligt fastlagt. Men de kunne se ud som her. Visualisering: Strandbakkehuset
Finansieringen af selve byggeriet er på plads, og de fire inviterede totalentreprenører og arkitekter har afleveret deres forslag. Fredag skød Rotaryklubberne på Djursland så gang i deres indsamling til indretning af udearealer omkring Strandbakkehuset, som er navnet på det kommende hospice for børn og unge.

Rønde: - Målet er, at vi 24. april næste år har samlet tre millioner kroner ind. Det er ambitiøst jo, men det er også realistisk.

Sådan siger Erling Mikkelsen, der er formand for Rotary i Rønde samt for den arbejdsgruppe, som alle Rotaryklubber på Djursland har nedsat til at stå for indsamling af penge til det kommende børne- og ungdomshospice i Rønde, Strandbakkehuset.

Starten på indsamlingen blev markeret fredag ved et arrangement på Kultur Hotellet i Rønde. Her blev der dels orienteret om, hvor langt man er med hele projekt Strandbakkehuset, dels om tankerne bag.

- Vi åbnede for indsamlingen i forbindelse med et arrangement i Grenaa 26. juni, og uden på nogen måde at have gjort opmærksom på den har vi allerede fået over 50.000 kroner i kassen, fortæller Erling Mikkelsen.

Pengene skal bruges til indretning af udendørs faciliteter i skoven og ved søen, som ligger i tilknytning til Hospice Djursland, hvor også Strandbakkehuset vil blive opført. Selv om det er Rotaryklubberne på Djursland, som står for indsamlingen vil klubber i hele Jylland og på Fyn blive inddraget. Det kommende børne- og ungdomshospice skal nemlig dække hele Vestdanmark.

Annonce
Stier af træbjælker kan lette adgangen til naturen for gangbesværede børn og unge. Visualisering: Strandbakkehuset

Byggestart snart

Første spadestik til Strandbakkehuset er endnu ikke taget, men alligevel tør hospiceleder Dorit Simonsen godt love, at den officielle indvielse finder sted 1. november 2020.

- Finansieringen af selve huset er på plads, og de fire teams af entreprenører og arkitekter, som har været udpeget til at konkurrere om det bedste forslag til hospicets udformning og indretning, har netop afleveret. Vinderen er endnu ikke fundet, men under alle omstændigheder vil vi meget snart være klar til at sætte gang i byggeriet, siger hun.

Strandbakkehuset bliver opført ved siden af det eksisterende Hospice Djursland og forbundet med dette, og opdraget til arkitekterne har ifølge Dorit Simonsen været at skabe et hus, som både forholder sig til det eksisterende og samtidig skiller sig tilstrækkeligt ud til, at de kommende børn og unge, som skal opholde sig i huset, ved, at det er deres.

- Endvidere har vi udstukket nogle retningslinjer for indretningen, som er baseret på en lang række erfaringer og ønsker, indsamlet fra familier med børn og unge, som har været igennem svære sygdomsforløb og derfor har haft lange ophold på voksen-hospicer og/eller hospitalsafdelinger, siger Dorit Simonsen.

Udover blandt andet terapirum og sanserum indrettes fire to-rums familielejligheder. Hver lejlighed får eget toilet og bad, og der vil i hver lejlighed være både ilt, sug og lift. Alle disse dele vil være "gemt af vejen", således at lejlighederne fremstår hyggelige og hjemlige.

Regionen betaler driften

Det bliver Region Midtjylland, der skal stå for driften, og finansieringen af selve byggeriet er som nævnt også på plads, blandt andet takket være en stor donation fra Lego-stifteren Ole Kirks Fond.

Efter planen bliver vinderprojektet, som skal danne grundlag for byggeriet, præsenteret i september, i oktober tages første spadestik, og huset forventes færdigt til overdragelse i løbet af sommeren 2020, hvor også rekrutteringen af medarbejdere til det vestdanske børne- og ungdomshospice finder sted.

Selv om der altså er penge nok på kontoen til at bygge huset, så mangler der udover til de nævnte udendørs faciliteter, som Rotaryklubberne samler ind til, fortsat midler til inventar, legetøj med mere. Støttekroner er med andre ord stadig særdeles velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce