Annonce
Sport

Tæt på triumf: Brabrand løb tør for kræfter til sidst

Brabrand-træner Tom Søjberg var stolt over sine spilleres indsats mod topholdet fra Skive. Foto: Ole Nielsen
Brabrand sled og slæbte mod topholdet fra Skive, men måtte til sidst se sejren forsvinde, da gæsterne bankede det udlignende mål ind fra lang afstand seks minutter før tid.

FODBOLD: De kørte på de allersidste dråber i tanken. Den blå Trabant havde arbejdet det bedste den kunne, faktisk mere end det, men til sidst måtte den alligevel se den flottere model fra Skive, rulle op på siden og rage en del af æren til sig. 1-1 sluttede det på Brabrand Stadion.

Brabrand, der tidligere har taget kælenavn efter kultbilen fra Østtyskland, arbejdede på flotteste vis i lørdagens test mod topholdet fra Skive.

I første halvleg med sådan et overtag, at det sagtens kunne være blevet til mere end det ene mål, som Kasper Andersen sparkede i kassen efter 40 minutters spil. Kollektivet fra Aarhus var nemlig tilbage ved de dyder, der har kendetegnet klubben gennem de seneste sæsoner og leverede en helstøbt arbejdsindsats, hvor gæsterne blev presset i sådan en grad, at de havde svært ved at få sat noget spil sammen. I stedet var det hjemmeholdet, der nærmest var farligt hver eneste gang, at der opstod en mulighed for at få bolden ind i feltet. Et langt indkast eller frispark på gæsternes banehalvdel skabte ofte ravage hos topholdet. Og selvom målet først kom fem minutter før pause, så var der optræk til meget mere.

Et mønster, der fortsatte i det første kvarter af anden halvleg. Her var det kun en pragt redning fra gæsternes målmand, der forhindrede en udbygning af føringen, da Brabrands Frederik Poulsen bankede på kasse efter endnu en dødboldssituation. Et mål, der ville have pyntet hos hjemmeholdet.

Idet kampen bevægede sig ind i den sidste halve time, begyndte den store løbeindsats at sætte sit præg på opgøret. Gæsterne havde bolden mere og lykkedes med meget mere end i begyndelsen. Bolden blev flyttet fra side til side og drænede de hårdt arbejdende Brabrand-spillere, der kunne takke deres målmand for, at udligningen ikke faldt før den gjorde.

For den kom. Seks minutter før tid tog Christoffer Østergaard chancen fra distancen og bragede til kuglen, som strøg lige ind i netmaskerne. 1-1.

En scoring, der ikke overraskede på tilskuerpladserne. Tilløbet til en udligning havde efterhånden varet længe og kun en imponerende løbe og arbejdsindsats havde holdt den på afstand.

Annonce

2. division, opspil

Brabrand - Skive 1-1 (1-0)

Mål.: 40. 1-0 Kasper Andersen, 84. 1-1 Christoffer Østergaard

Brabrand: Henrik Lindhard - Tobias Olesen, Thomas Viggers (11. Casper Lykke), Michael Pedersen, Malte Færge - Marcus Sloth Jørgensen (62. Lasse Møberg), Lasse Tougaard, Jakob Linnet, Frederik Poulsen - Malthe Boesen, Kasper Andersen

Gentagelse af sidst

Braget fra midten var det sidste mål i kampen og dermed sluttede det endnu engang 1-1 mellem Brabrand og Skive. Et slutresultat, der irriterede Brabrand-anfører Jakob Linnet.

- Som kampen forløb, så står man med en lidt ærgerlig følelse bagefter. Også på grund af måden, som de scorede på. Vi følte egentlig, vi havde styr på dem. Selvfølgelig var vi presset tilbage, men de var nødt til at forsøge fra distancen. Christoffer har selv spillet i Brabrand, og jeg har aldrig set ham lave sådan et spark før, så det er bare brand ærgerligt, at den strøg i mål. Det var lidt den samme historie, som sidst vi mødtes. Der havde de også et skud, der blev braget helt op i krogen, da vi førte kort før tid, sagde midtbanespilleren, der var en af mange, som fik en del ekstra ind på kilometertælleren.

- Vi var møre til sidst. Derfor var det også endnu mere ærgerligt, at vi ikke fik lavet et mål mere i første halvleg, så vi havde lidt at leve på. Vi fik trykket dem godt i første halvleg, hvor det var tæt på mange gange, sagde han.

Helstøbt indsats

Brabrand-træner Tom Søjberg var dog stolt af sit holds indsats.

- Der var ikke mere i os. Det er det, som vi kan. Vi har ikke noget ekstra, der kan lægges oveni. De spillede til tider for meget rundt med os og tvang os til at sætte en ekstra mand på Mikkel Jespersen for at stoppe det, så vi ikke gik helt døde. Det fik vi egentlig stoppet, men så havde de altså lige det her fine spark fra 35 meter, sagde Tom Søjberg og fortsatte:

- Det var en helstøbt indsats. Folk hjalp hinanden og løb for holdet. Vi er også nødt til at se på, at det er et andet setup, som de har i Skive. Du skal fordoble vores spillerlønninger med 10 for at komme op på deres budget. Så jeg er stolt af det spillerne leverede i dag. Vi spillede fuldstændig lige op med dem. De er måske bedre ude på banen end os, men vi er langt mere farlige i feltet end de er. Som træner kan man kun være glad, når de spiller og arbejder på den her måde og følger den plan, der er blevet lagt, lød det fra Søjberg.

Med et enkelt point til tabellen er Brabrand fortsat nummer tre i tabellen med 52 point. Fire point efter Kolding IF på andenpladsen og otte point efter Skive, der topper oprykningsspillet til 1. division.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce