Annonce
Aarhus

Tøffe er en bestseller igen: 10 ekstra forestillinger

Når Stig Tøfting går ind over banens kridtstreger, glemmer han alt andet end kampen, og han kan hidse sig op som her i en kamp i 2004. Foto: Helene Bagger
Voldsomt gang i billetsalget, og der bliver mindst 10 ekstra forestillinger.

AARHUS: Det århusianske teater Svalegangen kan uden tvivl høste en kæmpe succes på forestillingen om fodboldspilleren Stig Tøftings liv.

- Vi sælger så mange billetter som aldrig før, selv om vi først viser "No regrets" i 2022, og vi har besluttet at forlænge forestillingen, siger pr- og marketingansvarlig Jens Hyldgaard på Svalegangen, der ligger i Rosenkrantzgade i Aarhus.

Der er kæmpe interesse for historien om "Plæneklipperens" liv, også i medierne. Efter at nyheden om teaterstykket om hans liv blev breaket i Århus Stiftstidende, har omtalen været i samtlige danske daglige printmedier, og mandag i denne uge var Stig Tøfting med på både TV2s Go' Morn Danmark og i DR1's Aftenshowet.

Annonce

Bestillinger uafbrudt

- Billetterne bliver bestilt hele tiden, og vi er oppe på at have solgt flere hundrede. Det er helt usædvanligt, siger Jens Hyldgaard.

Oprindeligt var  billetterne til 14 forestillinger sat i salg, og nu er yderligere 10 forestillinger kommet til, så der bliver i alt 24 - med mindre succesen kræver endnu flere.

Af de første 14 er seks forestillinger allerede udsolgt.

- Vi har taget hensyn til, at der kan være corona-begrænsninger, så vi har indtil videre sat cirka 100 billetter i salg til hver forestilling, siger Jens Hyldgaard.

Hvor mange gæster, salen på Svalegangen kan tage, svinger meget både op og ned, afhængigt af, hvordan scenen bliver stillet op. Antallet kan være alt fra 90 til 200.

Stig Tøfting spiller stadig fodbold. Her er han i kamp for old boys landsholdet i 2017 i en kamp i Struer.  Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Voldsomt liv

Stykket om Stig Tøftings liv laves over bogen "No regrets", som den århusianske fodboldspiller har skrevet i et makkerskab med journalisten Lars Steen Pedersen. Den udkom i 2005 og er solgt i 135.000 eksemplarer.

Tøfting, der er 51 år, har levet et liv med voldsomme oplevelser. Blandt andet fandt han sine forældre døde, da han som 13-årig kom hjem fra en fodboldkamp med AGF, han har været i fængsel for en episode efter et besøg på en restaurant i København, og han og familien mistede en søn, Jon, på et år.


Det varmer med den store omtale, og at publikum også tænder på idéen.

Per Smedegaard


Tøfting har spillet fodbold i mange klubber i Danmark, Tyskland, England, Sverige og Kina og repræsenteret Danmark 41 gange på A-landsholdet.

I dag er han fodboldekspert på TV3Sport.

Annonce

Vigtig og stærk historie

Stykket "No regrets" bliver lavet efter bogen af samme navn. Den århusianske instruktør Morten Lundgaard har både fået ideen og skriver stykket. Rollen som Stig Tøfting spilles af den 30-årige skuespiller Morten Kjær, der er uddannet på Aarhus Teater.

- Vi er enormt stolte over, at vi har fået lov til at fortælle Stigs historie og gøre den til teater. Og det varmer med den store omtale, og at publikum også tænder på idéen. Det bekræfter mig i, at Stigs historie er vigtig og stærk, siger Per Smedegaard, direktør og kunstnerisk chef på Teatret Svalegangen.

Da Stig Tøfting fyldte 50 år, holdt han fest med fri udskænkning på værtshuset Søren Bruun i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Annonce

Tøfting: Super fedt

Teatret forklarer, at stykket er en hudløs ærlig fortælling om en sportsstjerne, der mod alle odds kæmper sig til en tilværelse som professionel fodboldspiller med sit livsmotto ”No regrets” tatoveret hen over maven. Intet er pakket væk. Voldsdommene, fodboldens skyggesider eller dagen, hvor 13-årige Stig kommer hjem fra kamp og finder begge forældre skudt i lejligheden på Frederiks Allé. 18 timer senere spiller han kamp i Randers og bliver kåret til kampens bedste spiller.

Stig Tøfting er tilfreds.

- Det er super fedt med den store opbakning, og at folk tager så godt imod idéen. Jeg glæder mig til at se "No regrets" på de skrå brædder, siger han.

Plakaten for forestillingen viser halvdelen af Stig Tøftings ansigt og halvdelen af skuespilleren Morten Kjærs. Han spiller hovedrollen. Animation: Svalegangen

Sådan får du billet

  • Gå ind på www.svalegangen.dk, hvis du vil bestille billet.
  • "No Regrets" er lavet efter ide af Morten Lundgaard. Tekst: Troels Engelbrecht og Morten Lundgaard. Frit efter Lars Steen Pedersens biografi.
  • Medvirkende Morten Kjær, Holger Østergaard med flere.

  • Scenografi Aleksandra Lewon. Lysdesign Henrik Sloth. Lyddesign Anton Bast.

  • Spilles 26. marts-30. april 2022. Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21, Aarhus.  
  • Tirsdag-fredag kl. 19.30, lørdag kl. 16.30
Stig Tøfting engagerer sig voldsomt i kampene. Foto: Helene Bagger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce