Annonce
Aarhus

Tøffe tvunget ud på 80 kilometer gå-tur til Herning : - Jeg fortryder intet

Klokken 08.30 gik Stig Tøfting ud af Låsby. Foran sig havde en fredagstur på 40 kilometer. Målet er Ikast, hvorefter fodboldkommentatoren vil gå det sidste stræk til Herning søndag, så han kan overvære FCM-AGF på Ulvenes stadion. Foto: Stig Tøfting
Stig Tøfting satte fredag morgen det lange ben foran i Låsby og begav sig i sine gamle, udtrådte sko mod Herning, som han skal nå søndag.

LÅSBY: Stig Tøfting har rodet sig ud i det, der var værre, end et væddemål om at GÅ fra Aarhus til Herning.

Derfor var den 50-årige fodboldkommentator, eks-landsholdsspiller og fighter også ved godt mod, da Stiften fangede ham på vej ud af Låsby fredag morgen. På gå-ben og med dagens distance på 40 kilometer tegnet ind på sit kort. Tøffe vil over tre dages gå-tur tilbagelægge distancen på 80 kilometer fra sit hjem i Viby til Herning, så han når frem inden søndag klokken 18.00, når FC Midtjylland tager imod AGF.

- Nej, jeg fortryder ikke noget. Selvfølgelig gør jeg ikke det, siger den gangklare århusianer, der er kendt for at have tatoveret "no regrets" på sit maveskind. Og så er han ellers altid med på en god gang gas.

Stig Tøfting er - ud over at være kompetent fodboldkommentator på TV 3 Sport - også ditto på Ekstra Bladet. Det var i den forbindelse, han vovede den påstand, at FC Midtjylland i søndagens superligakamp mod Brøndby ville tabe. Ellers ville han gå fra Aarhus til Herning. Midtjyderne vandt selvfølgelig 2-1 over Brøndby, og derfor befinder kommentatoren sig lige nu på sin 80 kilometer lange "Stig-minoen".

- Jeg går i nogle sko, jeg ved, der ikke giver mig vabler. Jeg skal ikke ud at købe vandrestøvler og så risikere, jeg får en skade. Det skal nok gå, det hele, siger Tøfting, der i sin rygsæk er udstyret med en toiletrulle, et par vandflasker, sin uundværlige mobiltelefon - og kampbolden til søndagens afsluttende efterårsopgør mellem Midtjylland og Tøftings barndomsklub, AGF.

Torsdag tilbagelagde århusianeren 26 kilometer på første etape.

- Jeg nåede byskiltet på vej ud af Låsby. Jeg går 40 kilometer til Ikast i dag, holder hviledag lørdag - og tager resten af turen søndag, siger Stig Tøfting.

Annonce

Nej tak til sushi: Stik mig en hotter

Masser af godtfolk har allerede hjulpet Stig Tøfting, der er godt pakket ind i den hårde fredags-vind, hvilket han takker for på Facebook. Her opdaterer han jævnligt fra "Stig-minoen". Torsdag lagde Kirkens Korshær i Galten således lokaler til omklædning af en svedig trøje lige som Stig Tøftning pludselig fik følge af Stiftstidendes journalist Alice Krøger, der bor i Harlev. De to mødte hinanden i sommer, da Krøger skrev 50 års fødselsdagsinterview med århusianeren.

- Da jeg slog følge med Stig, spurgte han, om der ikke var en tankstation på vejen, hvor man kunne købe noget. Min mand, Hans, der var i bil, blev så sendt mod Galten, men han fandt ud af, at den gamle tankstation kun havde sushi. Det duede ikke, for som Stig sagde, så er han kræsen, fortæller Alice krøger.

- Så kørte Hans lidt rundt og fandt Fru K i Galten. Stig bestilte en hotter med ketchup, remoulade og ristede løg, og da Stig og jeg nåede til Kirkens Korshær, kom Hans svingende ind med hotdog.

- Verdensklasse, lød det fra Tøfting.

Selv om der formentlig også på de resterende 50 kilometer på vejen mod Herning dukker flere venlige og hjælpsomme mennesker op, er det nu op til Stig Tøfting og især hans fødder at nå målet.

Han kan dog glæde sig over, FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, har lovet at have en massør klar søndag.

Før middag rundede Stig Tøfting Silkeborg fortæller han via Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce