Annonce
Aarhus

Tøffe tvunget ud på 80 kilometer gå-tur til Herning : - Jeg fortryder intet

Klokken 08.30 gik Stig Tøfting ud af Låsby. Foran sig havde en fredagstur på 40 kilometer. Målet er Ikast, hvorefter fodboldkommentatoren vil gå det sidste stræk til Herning søndag, så han kan overvære FCM-AGF på Ulvenes stadion. Foto: Stig Tøfting
Stig Tøfting satte fredag morgen det lange ben foran i Låsby og begav sig i sine gamle, udtrådte sko mod Herning, som han skal nå søndag.
Annonce

LÅSBY: Stig Tøfting har rodet sig ud i det, der var værre, end et væddemål om at GÅ fra Aarhus til Herning.

Derfor var den 50-årige fodboldkommentator, eks-landsholdsspiller og fighter også ved godt mod, da Stiften fangede ham på vej ud af Låsby fredag morgen. På gå-ben og med dagens distance på 40 kilometer tegnet ind på sit kort. Tøffe vil over tre dages gå-tur tilbagelægge distancen på 80 kilometer fra sit hjem i Viby til Herning, så han når frem inden søndag klokken 18.00, når FC Midtjylland tager imod AGF.

- Nej, jeg fortryder ikke noget. Selvfølgelig gør jeg ikke det, siger den gangklare århusianer, der er kendt for at have tatoveret "no regrets" på sit maveskind. Og så er han ellers altid med på en god gang gas.

Stig Tøfting er - ud over at være kompetent fodboldkommentator på TV 3 Sport - også ditto på Ekstra Bladet. Det var i den forbindelse, han vovede den påstand, at FC Midtjylland i søndagens superligakamp mod Brøndby ville tabe. Ellers ville han gå fra Aarhus til Herning. Midtjyderne vandt selvfølgelig 2-1 over Brøndby, og derfor befinder kommentatoren sig lige nu på sin 80 kilometer lange "Stig-minoen".

- Jeg går i nogle sko, jeg ved, der ikke giver mig vabler. Jeg skal ikke ud at købe vandrestøvler og så risikere, jeg får en skade. Det skal nok gå, det hele, siger Tøfting, der i sin rygsæk er udstyret med en toiletrulle, et par vandflasker, sin uundværlige mobiltelefon - og kampbolden til søndagens afsluttende efterårsopgør mellem Midtjylland og Tøftings barndomsklub, AGF.

Torsdag tilbagelagde århusianeren 26 kilometer på første etape.

- Jeg nåede byskiltet på vej ud af Låsby. Jeg går 40 kilometer til Ikast i dag, holder hviledag lørdag - og tager resten af turen søndag, siger Stig Tøfting.

Annonce

Nej tak til sushi: Stik mig en hotter

Masser af godtfolk har allerede hjulpet Stig Tøfting, der er godt pakket ind i den hårde fredags-vind, hvilket han takker for på Facebook. Her opdaterer han jævnligt fra "Stig-minoen". Torsdag lagde Kirkens Korshær i Galten således lokaler til omklædning af en svedig trøje lige som Stig Tøftning pludselig fik følge af Stiftstidendes journalist Alice Krøger, der bor i Harlev. De to mødte hinanden i sommer, da Krøger skrev 50 års fødselsdagsinterview med århusianeren.

- Da jeg slog følge med Stig, spurgte han, om der ikke var en tankstation på vejen, hvor man kunne købe noget. Min mand, Hans, der var i bil, blev så sendt mod Galten, men han fandt ud af, at den gamle tankstation kun havde sushi. Det duede ikke, for som Stig sagde, så er han kræsen, fortæller Alice krøger.

- Så kørte Hans lidt rundt og fandt Fru K i Galten. Stig bestilte en hotter med ketchup, remoulade og ristede løg, og da Stig og jeg nåede til Kirkens Korshær, kom Hans svingende ind med hotdog.

- Verdensklasse, lød det fra Tøfting.

Selv om der formentlig også på de resterende 50 kilometer på vejen mod Herning dukker flere venlige og hjælpsomme mennesker op, er det nu op til Stig Tøfting og især hans fødder at nå målet.

Han kan dog glæde sig over, FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, har lovet at have en massør klar søndag.

Annonce

Før middag rundede Stig Tøfting Silkeborg fortæller han via Facebook.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce