Annonce
Aarhus

Tøjindkøb kan klæde fyret topchef helt af

Tidligere topchef Claus Pedersens million-fratrædelsesaftale med Aarhus Kommune hænger i en meget tynd tråd, efter at revisorerne tilsyneladende har fundet belastende bilag på topchefens private indkøb på kommunens regning.

Tøjindkøb på kommunens regning ser nu ud til at koste den tidligere topchef, Claus Pedersen, hans fratrædelsesaftale til en værdi af 1,4 mio. kr.

Annonce

Den fratrådte topchef i Aarhus Kommune, Claus Pedersen, er nu i alvorlig fare for at miste de 1,4 mio. kr., som fratrædelsesaftalen ellers sikrede ham i løn og pension det kommende år.

Claus Pedersen måtte for halvanden måned siden forlade jobbet som chef for Center for Byens Anvendelse med 400 ansatte, efter at avisen i en serie artikler satte kritisk lys på hans embedsførelse ikke mindst som chef for kommunens entreprenørafdeling, Natur og Vejservice.

Det er fundet af forskellige fakturaer - blandt andet på børnetøj for i alt omkring 7.500 indkøbt hos kommunens tøjleverandør, Orloff, i Claus Pedersens navn og på kommunens regning - der nu sender den tidligere topchef på kurs mod en mulig bortvisning. Det skriver JP Aarhus.

Med mindre, der er en rigtig god forklaring på tøjindkøbene, vil Claus Pedersen formentlig kunne bortvises alene for det relativt beskedne forhold og dermed miste de 1,4 mio. kr.

1,4 mio. kr. i spil

Da topchef Claus Pedersen i starten af november og efter en serie artikler i Stiften blev en for stor belastning for Aarhus Kommune, blev der indgået en fratrædelsesaftale med ham, så han stoppede med øjeblikkelig virkning.Aftalen indebærer, at Claus Pedersen får løn i opsigelsesperioden, der efter overenskomsten er på et år. Det udløser 900.000 kr. i løn og dertil omkring 180.000 kr. i pensionsindbetaling.

Efter en KL-aftale om aflønning af chefen er han derudover berettiget til en ekstra pensionsindbetaling svarende til tre måneders løn - 225.000 kr.

Endelig løber der yderligere en måneds løn - 75.000 kr. - på, som Claus Pedersen er sikret efter Funktionærloven, fordi han har været ansat i Aarhus Kommune i mere end 12 år.

Samlet har fratrædelsesaftalen en værdi af omkring 1,4 mio. kr. Penge Claus Pedersen mister, hvis sagen ender med, at han bliver bortvist.

Annonce

Mulig berigelse

Selv om revisorerne først ventes at være færdige med at gennemtrawle bilag og fakturaer og interviewe nuværende og tidligere medarbejdere i Natur og Vejservice og Center for Byens Anvendelse i midten af januar, kan man nu imødese en hurtig afgørelse på, om Claus Pedersen skal bortvises.

Kommunens advokatfirma vurderer ifølge JP Aarhus, at Aarhus Kommune efter fundet af de belastende fakturaer ikke længere er bundet af fratrædelsesaftalen.

Fungerende teknisk rådmand, Camilla Fabricius (S) har ingen kommentarer overhovedet til den nye udvikling i sagen - eller til hvornår der er en afklaring på, om Claus Pedersen bliver bortvist.

Heller ikke direktøren for Teknik og Miljø, Erik Jespersen, ønsker at kommentere sagen på nuværende tidspunkt. Han har tidligere til avisen sagt, at hvis det viste sig, at Claus Pedersen har beriget sig på kommunens bekostning, ville en bortvisning være mulig.

Annonce

Små og store sager

Sagen om indkøb af børnetøj over en årrække er i sig selv beskeden målt i forhold til mange af de forhold, Århus Stiftstidende tidligere har afsløret:

Claus Pedersens indkøb af tøj, kasketter og andet tøj for 700.000 kr. til Natur og Vejservice hos en bekendt i Løkken. Den tidligere topchefs hvervning af sponsorer til sin badmintonklub i Aalborg blandt firmaer med million-aftaler med Natur og Vejservice. Og brud på og omgåelse af udbudsreglerne med den følge, at der ikke er sikkerhed for, at kommunen har købt varer og ydelser til den billigste pris.

Annonce

Bukser på firmaets regning

En aktindsigt, Stiften har fået i alt tøjindkøb hos Natur og Vejservice i 2014, viser i øvrigt, at der har været den praksis i virksomheden, at ledende medarbejdere i et vist omfang kunne købe tøj - bukser og skjorter blandt andet - på virksomhedens og dermed skatteydernes regning.

Blandt dem også Claus Pedersen, der i april 2014 modtog et par sorte snørresko, et par bukser og et bælte for i alt 1.160 kr. fra kommunens tøjleverandør, Orloff.

Den praksis bliver der formentlig nu sat en stopper for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce