Annonce
Østjylland

Tøjner har fanget fornemmelsen af natur

<p>Vibeke Tøjners værk kan man opleve på mange måder - ?her fra en af balkonerne i hallen med dagslys gennem glasbilledet og mennesker på etagen ovenover. Foto</p>

Da dørene blev åbnet til den officielle indvielse af det nye Fælledhus i går, var det store 32 meter lange kunstværk i husets foyer allerede ?pakket ud?.

Da dørene blev åbnet til den officielle indvielse af det nye Fælledhus i går, var det store 32 meter lange kunstværk i husets foyer allerede 'pakket ud'.
Billedknstner Vibeke Tøjner er både fra Skanderborg og ?ansvarlig for det store kunstværk i husets foyer. Foto: Bollerup
Det ville være for bøvlet og svært, hvis værket skulle afsløres, som kunstværker normalt gør, mens huset myldrede med gæster, forklarede kunstneren Vibeke Tøjner, der oprindelig kommer fra Skanderborg og har brugt 700 timer på at skabe det store glasbillede, der bærer titlen 'Ved Søen'.
En lille time senere stod hun på scenen i dobbelthallen og forklarede for det store publikum, at billedet hverken viser søen eller sivene ved Skanderborg Sø.
Annonce
»Billedet er en sansning af, hvad man kan opleve, når man er nær naturen. Den mystiske drøm, det lille øjeblik, når man sanser nærheden til søen. Naturen ved Skanderborg er for mig blevet en livslang kærlighed og et motiv, jeg er blevet ved med at gentage i mit arbejde. Og jeg vil gerne takke kunstrådet for, at de har givet mig mulighed for at lave denne fantastisk opgave. Tillykke med huset,« sagde Vibeke Tøjner - der nu bor i København og er en efterspurgt kunstner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Ny bødesag er pinlig for AGF: Direktøren må lære at styre temperamentet

Annonce