x
Annonce
Horsens

Tømrerlærling giver inspiration i en coronatid: Byg jeres eget fuglehus

Anne-Mette Zacho er klar med kameraet, og Sebastian Skovgaard Nielsen er klar til at fortælle, hvordan man bygger et fuglehus. Foto: Jens Amtoft
Sebastian Skovgaard Nielsen viser i fem videoer, hvordan man håndterer træ og værktøj. Det er tænkt som adspredelse til hjemmegående børn.

Gedved: "Nu er vi nået så langt, at vi skal finde noget værktøj, og vi skal finde det træ, vi skal bruge."

Sådan lyder det fra Sebastian Skovgaard Nielsen i én af fem videoer, der i løbet af ugen bliver tilgængelige på Facebook-siden "John A. Laursen Tømrer, Murer & kloakmester".

Sebastian Skovgaard Nielsen er til daglig tømrerlærling hos tømrermester m.m. John A. Laursen i Gedved, og han er samtidig hovedperson i videoerne, der henvender sig til de mange børn, der går hjemme og måske trænger til lidt adspredelse.

I videoerne viser han trin for trin, hvordan man bygger et fuglehus.

- Det handler både om at gøre opmærksom på vores fag, og samtidig handler det om at give børn noget adspredelse, når de alligevel går derhjemme, fortæller Sebastian Skovgaard Nielsen.

Tanken er, at det er en aktivitet, som børnene kan lave sammen med deres forældre. Ud over noget træ kræver det blot en hammer, en sav og en tommestok, samt papir til den tegning, der skal laves, før det egentlige arbejde kan gå i gang.

- Lige nu er der en masse børn, der sidder derhjemme og som ikke har noget at lave ud over deres lektier. Derfor vil vi vise dem, hvordan man bygger et fuglehus - hvordan man tegner det, hvordan man hamrer det sammen, og hvordan det bliver hængt op. Samtidig håber vi, at det kan gøre nogle flere interesseret i tømrerfaget, fortæller Sebastian Skovgaard Nielsen.

Annonce
Det handler både om at gøre opmærksom på vores fag, og samtidig handler det om at give børn noget adspredelse, når de alligevel går derhjemme.

Sebastian Skovgaard Nielsen, tømrerlærling

Kreativ adspredelse

Ideen er opstået på kontoret hos John A. Laursen, hvor Kristian Aarslev, partner i firmaet, og Anne-Mette Zacho blev enige om, at det var en god idé i disse coronatider.

- Vi vil gerne have, at nogle flere vælger de håndværksmæssige uddannelser. Der er så meget fokus på boglige uddannelser. Og når nu børnene går derhjemme og kigger rigtig meget i bøger, kunne det måske være rart med nogle kreative aktiviteter. Det er også en god idé til forældrene til at få aktiveret børnene, og måske kan det være inspiration, når børnene engang skal vælge uddannelse, siger Anne-Matte Zacho.

Det er hende, det står bag kameraet.

Den første video blev lagt på Facebook mandag. Den sidste vil blive offentliggjort på fredag.

Det er formentlig ikke alle, der ligger inde med træ til et fuglehus.

Men det er der tænkt på, fortæller Sebastian Skovgaard Nielsen.

Derfor har man mulighed for at hente gratis træ hos firmaet på Tangenten 1 ved Gedved.

Fra og med onsdag kl. 15 vil der ligge omkring 20 pakker træ til gratis afhentning.

Hvis man vil have del i pakkerne, skal man skrive sit navn i kommentarfeltet på Facebook-siden. Man er sikret en pakke, når det er blevet reageret med "synes godt om" på ens kommentar.

Pakkerne bliver lagt ved værkstedsdøren med navne på, så man ikke behøver at komme i kontakt med nogen.

Sebastian Skovgaard Nielsen er klar til at vise, hvordan man laver et fuglehus. Foto: Jens Amtoft
Der skal kun få stykker værktøj til at bygge et fuglehus. Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Overlæge på AUH: - Det er de unge og raske, vi har i respirator

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Singleliv med fixpunkter i en coronahverdag: Frisk luft, Facetime og en smuk solopgang

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Aarhus

Få overblikket: Genbrugspladser åbner igen efter coronalukning - men med adgangsbegrænsning og en løftet pegefinger

Annonce