Annonce
Østjylland

Tørring er årets landsby

Formand for Grundejerforeningen Jacob Løgstrup Schjødt(på billedet sammen med Lars Andersen og Tage Nielsen) modtog prisen på byens borgerforeningens vegne. Pressebillede

Byen udpeget til Landsbyprisen i Skanderborg Kommune og indstillet til Landsbyprisen i Region Midtjylland, der er på 150.000 kr.

Tørring er meget mere end et bump på vejen. Tørring, den lille landsby mellem Tulstrup og Alling er udpeget af Landsbysamvirket til Landsbyprisen for byens ihærdige indsats for fællesskabet, for initiativrigdom og arbejdsindsats, som på trods af, at de hverken har kro, kirke, skole, butik eller andre lignende funktioner er rigtigt gode til at understøtte fællesskabet.

Landsbysamvirket og Skanderborg Kommune har dermed for fjerde gang opfordret til at indstille en landsby til årets kandidatur til hhv. Landsbyprisen 2016, Region Midtjylland - og hermed også Landsbysamvirkets Landsbypris i Skanderborg Kommune.

Formand for Kultur og Sundhedsudvalget, Tage Nielsen, ønskede Tørring et stort og varmt tillykke ved overrækkelsesbegivenheden mandag 14. december i Tørring, - et hyggeligt udearrangement, der trods regn og slud blev holdt i Landsbyens lysthus på fællesarealet i Tørring, hvor borgerne var mødt talstærkt frem.

Selve Landsbyprisen på 5000 kr. blev overrakt af Formand for Landsbysamvirket Lars Andersen ved samme lejlighed.

Tørring fik hermed æren og prisen som årets landsby 2016 i Skanderborg Kommune.

Udover Tørring var landsbyerne Gl. Rye og Hylke indstillet til prisen.

»Når valget er faldet på Tørring skyldes det også, at man denne gang ønsker at værdsætte en af de helt små landsbyer, som på trods af manglende faciliteter alligevel, med de få borgeres indsats, lykkes med at skabe stærke fælles traditioner, nye tiltag og arrangementer til medborgerne,« sagde formand for Landsbysamvirket Lars Andersen.

Det nyligt, lokalt donerede fællesareal er i løbet af 2015 blevet et dejligt udeareal, hvor blandt andet de mange børnefamilier, som er flyttet til området kan boltre sig. Også den lokale fredagsbar og hyggeaftner, som går på skift hos beboerne er et populært tiltag i Tørring.

Hans Erik Jepsen, kaldet Jeppe fra Alling ønskede også tillykke med et flot gavekort fra Allings Beboerforening på gratis lån af deres beboerhus en dag i foråret.

Det vakte stor jubel blandt de småfrysende Tørringbeboere, som endnu ikke har fået skaffet de nødvendige midler til deres drøm, der netop er et beboerhus i byen.

De to øvrige indstillede: Hylke, som fik prisen i 2015( hvilket ikke udelukker gentagelse) og Gl. Rye er også yderst velkvalificerede, med deres mange spændende og kvalificeret udførte tiltag. Kandidaturet til Landsbyprisen Region Midtjylland på 150.000 kr. er vigtig men vanskeligt at nå. Vigtig fordi prisen skaber bred opmærksomhed om landsbyerne, og viser at landsbyer er et aktiv i regionen og viser der også er gode muligheder for et godt liv uden for de store byer.

Skanderborg Kommune fortsætter med at indstille landsbyer til Regionen på trods af, at landsbyerne nok ikke har samme mulighed for at blive valgt. De geografiske udfordringer er noget mindre end f.eks. i Glyngøre, som fik prisen i 2015, Ølstrup i Ringkøbing Skjern Kommune, der fik prisen sidste år eller Nørager på Norddjursland, der fik prisen i 2013.

Alle tre indstillede i SKanderborg Kommune ligger i fantastisk smukke landskaber. Men naturskønhed er ikke en garanti for et velfungerende lokalsamfund og fælleskab. Det er de i Hylke, Gl. Rye og Tørring.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce