Annonce
Kultur

Tørstige festivalgæster søges: Tag til Northside, drik dig fuld og hjælp videnskaben

Nu har du chancen for at yde en indsats i videnskabens og forskningens tjeneste og samtidig komme gratis til festival. Arkivfoto: Flemming Krogh
Forskningsprojekt ser på alkohols akutte effekt på leveren hos raske. Derfor er der brug for personer, der har lyst til at drikke masser af øl på årets Northside.

AARHUS: Der har været talt og skrevet meget om den kommende Northside-festival.

Først var den gal, da Northside i oktober 2021 meldte ud, at der fra 2022-udgaven udelukkende ville blive serverer plantebaseret mad på festivalen. Den melding gav mere end almindelig støj på de sociale medier, og adskillige meldte kontant ud, at så var det for deres vedkommende slut med Northside.

I maj måned var den så gal igen, da arrangørerne bag festivalen meldte det endelige program ud. Festivalgæster, musik-elskere og skribenter udtrykte voldsom kritik af programmet, som nogle beskrev som mindre proteinholdigt end festivalens plantebaserede mad.

Annonce

Nå, der skal trods kritikken nok dukke mange tusinde op, når Northside 2.-4. juni indtager Eskelunden for første gang. Der skal nok også være en del, der egentlig har lyst til en omgang Northside, men som samtidig synes, at små 2.300 kroner er lige i overkanten for de tre dages festival.

Flere krav

De har nu chancen for at komme helt gratis til festival, og ovenikøbet yde en indsats i videnskabens og forskningens navn. Der er dog en række krav og betingelser, som skal opfyldes for at komme i betragtning til at deltage i et videnskabeligt forskningsprojekt, som forskere på Medicin Århus Universitet står for.

Den første betingelse er både sjov og nem at opfylde for de fleste festivalgæster. Det er nemlig et krav, at du skal være tørstig, når du tager i Eskelunden. Det skyldes, at der er tale om et videnskabeligt forskningsprojekt, der skal undersøge effekten af få dages intenst alkoholindtag på udviklingen af fedtlever.

- Vi vil undersøge raske mænd og kvinder på 30 år og derover, som skal på Northside Festival 2022. Du skal medvirke ved tre besøg af to timers varighed på Aarhus Universitetshospital, hedder det i et opslag på Facebook fra Medicin Århus Universitet.


De krævede besøg på Aarhus Universitetshospital er fordelt med to før festivalen, og et i ugen efter at festivalen er slut.

For at deltage i projektet skal du:

  • Være mindst 30 år
  • Ikke have et gennemsnitligt alkoholforbrug, der overstiger fire genstande/dag
  • Have et BMI på mindre end 30
  • Ikke have en kronisk sygdom, være gravid eller have indopererede metalgenstande
  • Har du lyst til at deltage, så skriv til Jeppe Yeoman på jepyeo@clin.au.dk

Undersøgelserne involverer en MR-skanning, blodprøver, fæcesprøve, og måling af fedt/muskelmasse.

Deltagere i projektet får tildelt Partout-billet til festivalen, eller 500 kroner, som er skattepligtige, i tilfælde af at billet allerede haves. Derudover sørges der for mad efter forsøg og transportudgifter på forsøgsdagene.

- Vi mener, at vores videnskabelige undersøgelse kan få afgørende betydning for forståelsen af alkohols akutte effekt på leveren hos raske, hedder det i Facebook-opslaget.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce