Annonce
Aarhus

T-kryds bliver ved med at drille: Åbning af ombygget kaos-kryds ved Dokk1 må udskydes

Utallige gange er færdselsloven blevet overtrådt i det omdiskuterede kryds. Kommunen meddeler nu, at den lovede nye løsning er udskudt et stykke tid. Arkivfoto: Jens Thaysen.
Tekniske problemer udskyder den planlagte åbning af T-krydset ved Mindet.
Annonce

AARHUS: Mandag 5. august i år var bestemt som datoen, da alle problemer med T-krydset ved Mindet og Dokk1 skulle være en saga blot.

Den dag skulle krydset åbne i en hel ny forklædning med sænkbare steler - pullerter - så det bliver muligt at lave en mere effektiv trafikstyring.

Men krydset, som de seneste år har givet en del bilister - og en del trafikplanlæggere - grå hår i hovedet, bliver ved med at drille.

En fejl i det komplicerede it-system, der skal styre trafikafviklingen omkring Mindet, kompromitterer ifølge Aarhus Kommune sikkerheden i krydset. Derfor må åbningen af det nye T-kryds udskydes.

Ifølge Teknik og Miljø er det ganske enkelt ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt at sætte den nye løsning i drift.

Fejlen er i det styresystem, som er blevet leveret, og som endnu ikke taler fejlfrit med de systemer, som styrer letbanens signaler og de øvrige lyssignaler i området.

For at det vil være sikkerhedsmæssigt forsvarligt at åbne krydset med det nye system, vurderes det, at åbningen udskydes cirka 14 dage, så systemet kan blive rettet til og testet igennem, inden det sættes i drift.

- Alle ressourcer er sat ind på at få systemet op at køre hurtigst muligt, så trafikken kan afvikles mest effektivt, samtidig med at vi opretholder sikkerheden i krydset, siger Trine Buus Karlsen, anlægschef i Teknik og Miljø.

Krydset vil indtil åbningen fungere, som det har gjort under hele anlægsperioden. Altså indtil videre uden sænkbare steler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Corona-udfordring til ældreplejen i Aarhus: 5.000 ansatte skal testes på 14 dage

Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Annonce