Annonce
Skanderborg

Ta' bussen på festival og hjem igen: Midttrafik kører direkte til Smukfest

Ræk hånden op, hvis du har tænkt dig at tage bussen til årets Smukfest. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
Midttrafik har lanceret en række direkte busser mellem byer i Region Midtjylland og Smukfest.

SKANDERBORG: Skal du på Smukfest i år? Så er der gode nyheder fra Midttrafik. Selskabet sætter nemlig direkte busser ind, som kører til festivalpladsen fra forskellige byer i Region Midtjylland.

På Midttrafiks hjemmeside kan man se køreplanerne for busserne, der kommer til at køre til og fra stationerne i Aarhus, Horsens, Galten, Silkeborg og Odder. Det er udover de allerede eksisterende busruter, der kører til og fra området i nærheden af festivalpladsen. Under festivalen kan man også købe en Smukfest busbillet, som giver mulighed for at køre ubegrænset i Midttrafiks område i 24 timer, hvis man samtidig kan vise chaufføren en billet eller et armbånd til festivalen. Billetten kan kun bruges fra 2.-13. august.

De direkte busser bliver - meget passende - udstyret med skilte, hvor der står "Smukfest Direkte". Samtidig bliver køreplanen for bus 300S udvidet, så den får flere afgange i tiden omkring Smukfest.

Årets Smukfest løber af stabelen mellem 7. og 11. august og de fleste billetter er allerede udsolgt. Der er dog stadig søndagsbilletter og partout-billetter til børn til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Båd kæntret på Brabrand Sø: To forfrosne og afkølede personer reddet op af det iskolde søvand

AGF

Tilskuere til AGF-kamp veksles til julegaver

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Aarhus

Pullert, hegn og politibil påkørt: Politiet jagtede spirituspåvirket bilist langs med åen

Annonce