Annonce
Aarhus

Tag bare manden med: Ægtemand fik en forlomme i vaccinekøen

Ægtepar blev vaccineret samtidigt, efter at havde været skrevet op til en restvaccine på fire forskellige lister. Det er dog ikke dette par på billedet. Foto: Jens Thaysen
Ægtemand skrev sig på fire forskellige restvaccinelister, men endte med at få forlomme af konen.

AARHUS: Er man træt af at vente på sit første stik med coronavaccinen, så kan man tage chancen og skrive sig op til en rest-vaccine.

Sandsynligheden er godt nok ikke ret stor, men man kan forbedre oddsene lidt ved at skrive sig på flere lister samtidigt.

Det har en fast læser af avisen. Vedkommende ønsker ikke at få sit navn frem, men vil gerne viderebringe sin oplevelse.

Annonce

- Jeg havde fået en invitation til vaccine og også booket en tid til vaccination 20. maj, fortæller læseren, der ikke kunne vente til 20. maj, og derfor også skrev sig på til en restvaccine på Region Midtjyllands hjemmeside.

14 dage før tid

Han nøjedes dog ikke med at skrive sig op til restvaccination et sted, men skrev sig på fire forskellige steder, der med lidt held og en tung speederfod kunne nås på en halv time fra bopælen.

- Min kone skrev sig op de samme fire steder. Så da telefonen ringede fra Skanderborg, var det faktisk hende, der var en vaccine til. Men hun spurgte, som vi havde aftalt på forhånd, om hun måtte tage sin mand med, fortæller han.

Vaccinationsstedet ville vide, hvor gammel han var, og så var de to vacciner hjemme til det ældre ægtepar - 14 dage før de ellers skulle havde været vaccineret.

Annonce

Store stikkedag i Skanderborg

Ifølge Region Midtjylland er det helt okay at skrive sig op på flere lister hver dag. Det forøger naturligvis chancen. Men man skal stadigvæk være ret så heldig.

I Skanderborg har de haft flere dage, hvor ingen på restvaccinelisten er blevet hidkaldt. Men der har også været en dag, hvor 156 fik besked på, at de skulle være i Skanderborg i løbet af 30 minutter, hvor der var en restvaccine klar til dem.

Ifølge regionen skyldes det, at det var dagen efter den "store vaccinationsdag" 12. april,  hvor der var blevet vaccineret 3.000 mennesker i Skanderborg.

De 156 vacciner var i overskud, og det betød, at man i første omgang måtte ringe til nogle af de personer, der havde skrevet sig på restvaccinelisten dagen før, inden man fik de nye lister, som folk skal skrive sig på hver dag inden klokken 11.

Hvis man får sit første stik på "chancen" bliver man samtidig skrevet op til stik nummer to. Og så er det en god idé at tjekke om den tid man allerede har fået, nu også er blevet aflyst, så vaccinationsstedet ikke skal til at ringe efter en fra rest-vaccinelisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Trinbræt blev lukket, fordi det var FOR populært: Nyt forslag  vil genetablere letbanestop ved Den Permanente

Annonce