Annonce
Kultur

Tag med en tur i tidsmaskinen: Genoplev '68

AARHUS: Den Gamle By byder på tre weekender med rejser tilbage til 1968. Det sker i weekenderne 15. og 16. september, 22. og 23. september samt 29. og 30. september.

Rejs tilbage til oprør. Til Beatles. Til Dansktoppens fødsel og til blomster i håret. Hør livemusik med Beatles-numre og Dansktop, og kom med på rundvisninger i Dansk Plakatmuseum.

Dansktoppens 50-års jubilæum fejres i Pavillonen i Simonsens Have, hvor Sara Gadborg (bakkesangerinde) og Mickey Pless (kendt fra bl.a. Charlie Revy Galla og ny direktør for Nykøbing Falster Revyen) synger og spiller dansktop.

Hør de velspillende Beat The Meetles give koncert på Festpladsen med kendte Beatles-numre. I 1968 udgav Beatles dobbelt-LP'en, der blev kaldt 'The White Album'. Det sker alle tre søndage kl. 15.

Tiden omkring 1968 var meget andet og mere end festlige farver og blomster i håret. Det var også en hård tid med stærke ideologier og en verden præget af krige, konflikter og politiske mord. Få en introduktion af de mange plakater i udstillingen på Dansk Plakatmuseum. Introduktionen er gratis, når man har betalt entré til Den Gamle By.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce