Annonce
Aarhus

Tag med på en sommertidsrejse gennem i Aarhus

Annonce

Skolernes sommerferien er allerede godt i gang og byen summer af liv og sommerstemning. Men hvad er der egentligt at lave om sommeren? Hvis du mangler idéer så se med her, hvor stadsarkivet tager dig med på en lille tidsrejse gennem byens forskellige sommeraktiviteter.

Sommer ved Moesgaard Strand

Sommer og en tur til stranden hører unægteligt sammen, og byen kan byde på mange attraktive strande. Moesgaard Strand har alle dage været et populært sted for århusianerne, som her i 1963.

Fotograf Jørn Timm, 1963.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000135172

På tur til Varna

Skoven og andre grønne områder er særlig skønt om sommeren. I Marselisborgskovene er det muligt at komme ud og opleve den stille natur og komme helt tæt på dyrene. På billedet ses århusianere som har fundet sig til rette ved Varna, hvor de nyder den kølige brise og den gode udsigt ud over havet.

Fotograf Hammerschmidt Foto, ca. 1925.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000186588

Camping i Blommehaven

Byen har rig mulighed for camping. I mange år har Blommehaven været et populært sted at slå telt op for campingentusiaster, og tendensen har gennem tiden bidraget til dets udvikling. På billedet har en ung kvinde fundet sig til rette i sommersolen.

Fotograf Børge Andre Venge, 1961.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000135221

Sommerfestivaler

Sommeren er højsæson for koncerter og festivaler. Nogle festivaler er mere politiske and andre. Til de årlige OOA-festivaler ved Moesgård i 1980’erne var kampen mod atomkraft i centrum. I 1985 kunne de mange gæster blandt andet opleve Jacob Haugaard på scenen.

Fotograf Jens Tønnesen, 1985.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000240553

Udflugt til Botanisk Have

For mange skydes sommeren for alvor i gang ved Sankthans. Før i tiden var Sankthans i Botanisk Have også lig med startskuddet til den årlige Parkunderholdning. I sommervarmen er parkens plæner altid et populært samlingssted for mange af byens indbyggere.

Fotograf Jørn Timm, 1970.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000139526

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce