Annonce
Aarhus

Tag med på en sommertidsrejse gennem i Aarhus

Skolernes sommerferien er allerede godt i gang og byen summer af liv og sommerstemning. Men hvad er der egentligt at lave om sommeren? Hvis du mangler idéer så se med her, hvor stadsarkivet tager dig med på en lille tidsrejse gennem byens forskellige sommeraktiviteter.

Annonce

Sommer ved Moesgaard Strand

Sommer og en tur til stranden hører unægteligt sammen, og byen kan byde på mange attraktive strande. Moesgaard Strand har alle dage været et populært sted for århusianerne, som her i 1963.

Fotograf Jørn Timm, 1963.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000135172

På tur til Varna

Skoven og andre grønne områder er særlig skønt om sommeren. I Marselisborgskovene er det muligt at komme ud og opleve den stille natur og komme helt tæt på dyrene. På billedet ses århusianere som har fundet sig til rette ved Varna, hvor de nyder den kølige brise og den gode udsigt ud over havet.

Fotograf Hammerschmidt Foto, ca. 1925.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000186588

Camping i Blommehaven

Byen har rig mulighed for camping. I mange år har Blommehaven været et populært sted at slå telt op for campingentusiaster, og tendensen har gennem tiden bidraget til dets udvikling. På billedet har en ung kvinde fundet sig til rette i sommersolen.

Fotograf Børge Andre Venge, 1961.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000135221

Sommerfestivaler

Sommeren er højsæson for koncerter og festivaler. Nogle festivaler er mere politiske and andre. Til de årlige OOA-festivaler ved Moesgård i 1980’erne var kampen mod atomkraft i centrum. I 1985 kunne de mange gæster blandt andet opleve Jacob Haugaard på scenen.

Fotograf Jens Tønnesen, 1985.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000240553

Udflugt til Botanisk Have

For mange skydes sommeren for alvor i gang ved Sankthans. Før i tiden var Sankthans i Botanisk Have også lig med startskuddet til den årlige Parkunderholdning. I sommervarmen er parkens plæner altid et populært samlingssted for mange af byens indbyggere.

Fotograf Jørn Timm, 1970.

https://www.aarhusarkivet.dk/records/000139526

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce