Annonce
Kultur

Tag på musikalsk rejse med Musikskolen

Bruno Campo er grundlægger af den berømte orkesterbevægelse El Sistema i Guatemala. Bevægelsen har inspireret Århus Musikskole til et lignende projekt på Tovshøjskolen. Pressefoto

Sydamerika møder Midtjylland til gratis koncert i Musikhuset.

Annonce

Den unge dirigent Bruno Campo står i spidsen Orkester MidtVest og REMUS (Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester, red.), når Musikhuset i aften slår dørene op til en gratis koncert i Symfonisk Sal.

Bruno Campo, er udover at være dirigent, oboist og grundlægger af den berømte orkesterbevægelse El Sistema i Guatemala. Aftenens solister er argentineren Marcelo Nisinman, der hører til blandt verdens bedste bandoneon-spillere (argentinsk »harmonika«, red.), og danske Janne Thomsen, internationalt berømt fløjtesolist, født og opvokset i Holstebro og desuden grundlægger og kunstnerisk leder af festivalen »Klassiske Dage«, som koncerten er en del af.

Koncert med REMUS

  • Koncert i Musikhuset, Symfonisk Sal, tirsdag 30. september kl. 19.30.
  • Koncerterne finder sted i Brande og Holstebro onsdag og fredag
Annonce

Rejser til Havana og NY

Festivalen kan i år fejre sit 10 års jubilæum. Årets tema er »Magical Journeys, Magical Cities«, og koncerterne bringer publikum på en musikalsk rejse til spændende byer i »den nye verden«. Rejsen går blandt andet til Buenos Aires, tangoens hovedstad, Havana med dens hede cubanske rytmer og New York, der har været rejsemål for mange europæiske komponister.

Musikalsk byder rejsen blandt andet på tango af Piazzolla, Cubansk Ouverture af Gerschwin, Danzon no. 2 af mexicanske Antonio Marquez, drømmerejsen »Voyage« af amerikanske Corregliano og uddrag af Dvoraks 9. symfoni med titlen »Fra den nye verden«, som han skrev i USA. Programmet krydres med Jacob Gades legendariske »Tango Tzigane Jalousie« som et dansk twist på det internationale tema.

Annonce

Unge talenter på spil

Orkester MidtVest er et symfoniorkester, der består af MGK-elever, amatører og professionelle musikere. Her får unge talenter og dygtige amatørmusikere mulighed for at spille sammen med professionelle, der virker som spillende instruktører.

Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester, REMUS, der består af dygtige unge fra hele regionen, har tidligere gennemført et koncertprojekt med dirigent Bruno Campo.

Få en forsmag på koncerten i videoen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce