Annonce
Kultur

Tag til festival på You Tube: Teaterfestival går online

Den århusianske performer Annika B. Lewis' er repræsenteret på Det Frie Felts festival med forestillingen "The Soul Catcher", som der bliver vist klip fra onsdag 20. januar kl. 16-18 på You Tube, da festivalen i år foregår online grundet corona. PR-foto
Kulturfestivalen, Det Frie Felts Festival, der i år skulle have fundet sted for første gang i Aarhus og København, har i coronaens tegn sadlet om og gjort festivalen til en online begivenhed. Den kan opleves på You Tube de kommende dage.

AARHUS: Det er ikke lige let at være arrangør i disse tider. Programmet for forestillinger, koncerter og udstillinger ændrer sig hele tiden i takt med nye og forlængede coronarestriktioner.

Det rammer nu også Det Frie Felts Festival, der skulle have fundet sted i København og Aarhus, hvor Bora Bora, Åbne Scene, Godsbanen, Den Danske Scenekunst Skole og Teater Katapult var involveret.

Den århusianske billedkunstner Signe Klejs har været med i gruppen af kuratorer, der til årets festival havde udvalgt 16 produktioner blandt 65 indsendte forslag.

Nu bliver festivalen så afholdt i en online version, men stor del af programmet er næsten, som det var tænkt.

Dog med den forskel, at hver kunstner eller gruppe i stedet for at vise hele forestillinger, laver en kort liveintroduktion til deres værk. Herefter streames en blanding af video-værker, live-uddrag filmet på scenen på Teaterøen i København, sammenkippede videodokumentationer, trailers, fotos og lydværker på mellem 10 og 30 minutter.

Alle elementer er udvalgt af de respektive kunstnergrupper til at repræsentere det oprindelige værk.

Annonce

Gratis program

De to planlagte internationale gæstespil – "Tanz" af Florentina Holzinger og "Selfie Concert" af Ivo Dimchev - har måttet aflyses, men begge kunstnere medvirker ved åbningen af den virtuelle udgave af festivalen.

Hver dag afsluttes streaming-programmet med en kunstnerdialog, hvor dagens kunstnere sættes sammen i en samtale om deres kunstneriske praksis, og hvor publikum kan stille spørgsmål online på chatten på You Tube.

Festivalen finder sted 19.-24. januar, og der sendes dagligt fra You Tube klokken 16 til 18. Det foregår på engelsk og der er gratis adgang. Dog ikke til værket "As I collapse" af Recoil Performance Group, der kræver billet.

Livesendingerne kan tilgås via www.detfriefeltsfestival.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce