Annonce
Aarhus

Tagbrand i Vestergade skyld i sirenevarsling

<p>Mandag aften blev himlen over Aarhus Midtby fyldt med tyk, sort røg på grund af en voldsom brand i Vestergade. Foto: Christer Malfoy</p>

En brand i en tagkonstruktion ved Vesterbro Torv skabte mandag aften sundhedsskadelig røg, så beboere i området skulle holde sig inde.

En voldsom brand i Vestergade 78/Vester Allé 27 er efterhånden så meget under kontrol, at beboere i området igen kan gå udenfor.

<p>En brand i en tagkonstruktion ved Vesterbro Torv skabte mandag aften sundhedsskadelig røg, så beboere i området skulle holde sig inde. Foto: Kasper Skotte Krogh</p>

»Afvarslingssirenen har lydt, og vi har branden så meget under kontrol, at det igen er forsvarligt at færdes ude,« siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Christian Warner, til Århus Stiftstidende.

<p>Brand i Vestergade 78/Vester Allé. Foto: Jeppe Kristensen</p>

Turister blev nervøse

Det var en voldsom tagbrand, der tidligere mandag aften skabte panikagtige scener i Aarhus Midtby, da varslingssirenen pludselig hylede over byen. Flere turister i området blev nervøse og tog kontakt til århusianere i gadebilledet for at høre, om der var tale om terrorvarsel.

<p>Foto: Jerrik Price Sonne</p>

Klokken 19:11 udløste Østjyllands Politi det første varslingssignal, der betød, at folk i området omkring Vesterbro Torv og omegn skulle holde sig indendøre, da der omkring Vesterbro Torv var kraftig røgudvikling. Der var ikke tale om giftig røg, men meget kraftig røg, der er sundhedsskadelig ved indånding.

<p>Foto: Jerrik Price Sonne</p>

Vagthavende ved Østjyllands Politi oplyste kort efter følgende til Århus Stiftstidende:

<p>Foto: Jerrik Price Sonne</p>

»Der er udviklet brand i to sammenhængende opgange på henholdsvis Vestergade 78 og Vester Allé 27. Der er tale om en tagbrand, hvor der er gået ild i tagpappet.«

<p>Brand i Vesterbrogade 58/Vester Allé. Foto: Jeppe Kristensen</p>

I forbindelse med arbejdet er der blevet brugt gasflasker, og flere beboere i området oplyser, at de har hørt høje brag.

<p>En voldsom brand i Vesterbrogade har udviklet sundhedsskadelig røg. Beboere skal holde sig indendøre. Foto: Christer Malfoy</p>

»Det har vi også hørt, men vi har ikke fået det verificeret, og vi ved ikke, om det er gasflasker, der er eksploderet,« siger vagtchef Christian Warner.

I forbindelse med branden er de øverste lejligheder i ejendommen blevet evakueret. Ingen personer er kommet noget til ved branden, men beboerne i Vester Allé skal genhuses. De har alle fundet husly privat hos venner og bekendte.

Østjylland Politi og Østjyllands Brandvæsen arbejder stadig på stedet, og opfordrer alle i området til at følge politiets retningslinjer for området.

Annonce

Stor del af midtby skulle holde sig inde

Helt konkret drejede det sig om beboerne i området Vester Allé, Vesterbrogade, Vestergade, Vesterbro Torv, Janus La Cours Gade, Vester Port, Møllegade og Møllestien, der skulle søge indendørs, lukke døre og vinduer og standse ventilationen.

Hvis man føler ubehag som følge af branden, skal man kontakte egen læge eller søge skadestue.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce