Annonce
Østjylland

Taget og tågen lettede på Torvet

Med gejst og energi formåede musiklærer Thomas Reng Thomsen at få Odders 800 skolebørn til at synge, danse og stompe. Med sig havde han »Odder Musikskoles Spil Dansk Dag Band«, bestående af en håndfuld talentfulde teenagere.

800 skolebørn sang og stompede Spil Dansk Dagen til succes og solskin på Torvet.

Annonce

Tågen og solen kæmpede onsdag formiddag om at erobre Torvet, men det blev en ulige kamp, hvor 800 børn hjalp solen til en klar sejr.

Stomp er normalt musik, hvor man trommer på alt mellem himmel og jord. I mangel af bedre, måtte børnene »nøjes« med hænder og lår i et til dagen komponeret »Odder-stomp«.

Øverst på sejrsskamlen stod også Spil Dansk Dagen sammen med fællesskab, samvær og glæde.

Det var Odder Musikskole, der havde inviteret alle kommunens skolebørn til fællessang i anledning af Spil Dansk Dagen. Musikskolen havde bedt skolerne om hver at udvælge to af deres yndlingssange, og kriteriet var, at både tekst og musik skulle være 100 procent dansk. Og med sange som Kim Larsens »Tag mig med til Joanna«, Rocazinos »Ridder Lykke« og børnesangen »Fluer er forvirrede og dumme« levede arrangementet helt op til danskheden.

Musiklærer Thomas Reng Thomsen var vært og dirigent, og med energi, entusiasme og glæde fik han de store smil frem på børnene.

»I skal få Torvets loft til at løfte sig,« råbte han til de 800 børn, som kvitterede med at skråle, så tågen pakkede sammen og lod solen skinne på det store kor.

Med sig havde de »Odder Musikskoles Spil Dansk Dag Band«, hvor talentfulde teenagere med trompet, xylofon, trommer og guitar fik det hele til at gå op i en højere enhed.

»«Det bedste var den måde, bandet spillede på,« sagde Anna på ni år fra Rathlouskolen.

Og hendes klassekammerat Lærke tilføjede:

»Det var rigtig sjovt det her. Gid det havde varet lidt længere. Vi sang jo slet ikke »Kong Pukkelryg«, selvom den stod på papiret.«

Efter fællessangen var Thomas Reng Thomsen ikke til at skyde igennem:

»Det var super hamrende sjovt. Det var jo lige som at være rockstjerne på Orange Scene på Roskilde, og sådan tror jeg også, ungerne havde det. De giver en masse, og så får jeg jo lyst til at give igen,« sagde han forpustet efter at have danset, dirigeret og sunget.

»Det bedste er bare at se smilene på børnene. Det gør, at både de og jeg får en meget bedre dag. Og det er jo det, der er det magiske ved musik; det er det, den kan. Jeg elsker det her, og jeg kan slet ikke lade være,« sluttede han.

Leder af Musikskolen Steen Hattesen var også vældig tilfreds med arrangementet.

»Det var en stor fornøjelse, at se både Thomas og de glade børn i aktion. Sådan et arrangement her er med til at styrke fællesskabsfølelsen i en lille kommune som Odder. Og folkeskolerne er en af vores vigtigste samarbejdspartnere, så dagen arrangerer vi både for at synliggøre dem og selvfølgelig os selv,« sagde han.

Musikskolen lavede et lignende arrangement i 2009 og planlægger også at hylde Spil Dansk Dagen til næste år.

»Men der bliver det i en ny forklædning, som vi ikke helt kender endnu. Men vi arbejder på det.«

Spil Dansk Dagen er dansk musiklivs årlige festdag og afholdtes i år for 11. år i træk med hundredvis af koncerter med såvel professionelle som amatører, fællessang, workshops, og foredrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce