Annonce
Debat

Tak for alt til de gulkalkede huse: Vi beder til, at en redningskrans i sidste øjeblik bliver kastet ud

De gulkalkede huse på Poul Martin Møllers Vej, Aarhus, som er på byrådets dagsorden onsdag. Foto: Axel Schütt

Læserbrev: Tak for alt til de gulkalkede huse på Poul Martin Møllers Vej.

På byrådsmødet i Aarhus 18. december siger borgmesteren, at han har fået oplyst, at der ikke er anvist nogen til boligerne på Poul Martin Møllers Vej via Den Sociale Boligtildeling siden 2015, og derfor er risikoen for, at det har en negativ betydning for kommunens ”genhusningsmuligheder og forskellige andre ting” ikke stor, og at den pointe jo er væsentlig, da et af argumenterne, for at husene ikke skal sælges, er, at kommunen har brug for dem til dette formål.

Han måtte være blevet meget dårligt informeret af rådmanden Bünyamin Simsek (V), for i den periode flyttede 35 nye beboere ind, og boligerne var blevet brugt til ”genhusning og forskellige andre ting”, såsom mennesker med psykiske/fysiske problemer, nogle med børn, enlige med børn, mennesker med misbrugsproblemer, flygtninge og genhusede - altså mange forskellige slags borgere, der har stået i en udsat situation.

Men på byrådsmødet 3. februar i år gentog borgmesteren, at der ikke er nogen bolignødlidende med sociale problemer, der har fået en af de 88 boliger, så kommunen er bedre tjent med, at de bliver solgt, og pengene brugt til nye almene boliger.


Vi beder til, at en redningskrans i sidste øjeblik bliver kastet ud, så også udsatte borgere i fremtiden kan få ly her, selvom nogle i byrådet synes, at disse huse er alt, alt for fine til sådan nogen som os.

Jaqueline Høvring


Huslejen er 2000 kroner højere, men han og rådmanden er enige om, at nybyggede boliger, grundet markedskræfterne om udbud og efterspørgsel, vil sænke huslejeniveauet i Aarhus. Det, jeg har hørt, er, at der står 2000 boliger tomme, fordi huslejen er for høj.

Rådmanden mener desuden, at de nybyggede boliger er til vores målgruppe. For nogen er 2000 kroner prisen for et par nye sko, men for andre afgørende for, om deres børn vokser op i fattigdom.

Boligerne her er, udover otte større, små toværelses lejligheder, halvdelen på 35 reelle boligkvadratmeter og med skrå vægge til 3600 kroner om måneden, den anden halvdel på 42 kvadratmeter, og nogle opgange har bad i kælderen, så huslejen afspejler jo også forholdene.

Nogle bliver boende i en længere periode, fordi de ikke vil flytte deres børn endnu engang, fordi de elsker en have, og fordi de elsker miljøet, et miljø, der er opbygget gennem næsten 100 år og nok ikke lige opstår fra den ene dag til den anden i et nybygget boligområde.

En del flytter, da boligerne jo er små, og så er der dem, der har boet her i mange år, og overdrager ånden, hvori disse huse er bygget, ved at støtte dem, der har brug for en hjælpende hånd, en skulder at græde ud ved og råd og vejledning til at komme på benene igen.

Kommunen tæller ikke med, hvor meget vejen sparer det offentlige i udgifter til bl.a. stressbehandling, sagsbehandling, lægebesøg, mentorer, psykiatriske/somatiske indlæggelser. Eller at det er sundt at have en rimelig økonomi, det er sundt at have hund, eller at lys, frisk luft og grøntsager fra haven styrker sundheden. Alt sammen noget, man ikke får for 2000 kroner ekstra om måneden.

Og man ved jo også, hvad fattigdom medfører af psykiske og fysiske problemer og ar på sjælen, hvor man ikke er en del af fællesskabet og lider afsavn, børn, der ikke kan gå til fritidsaktiviteter, ikke få sund mad, ikke få nyt tøj og legetøj, bliver set ned på og får et dårligere voksenliv, og desværre ofte ender på offentlig forsørgelse, så regningen bliver nok en del højere end det beløb, disse huse kan indbringe.

Men det er nok desværre det sidste åndedrag fra husvildeboligerne, og vi begræder, at mennesker som os ikke findes på de lister, borgmesteren og hans parti kigger i, men vi ved, at vi findes, og vi beder til, at en redningskrans i sidste øjeblik bliver kastet ud, så også udsatte borgere i fremtiden kan få ly her, selvom nogle i byrådet synes, at disse huse er alt, alt for fine til sådan nogen som os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Den lange polak var i særklasse, da AGF endelig fik knækket Randers

Annonce