Annonce
Erhverv

Tak til erhvervsliv: I skaber jobs og tager socialt ansvar

Borgmester Uffe Jensen (V) roste erhvervslivet i Odder ved årets nytårskur, der i år var omdøbt til en nytårsbriefing. Foto: Søren E. Alwan
Ved kommunens nytårsbriefing takkede borgmester Uffe Jensen (V) firmaerne, som skaber vækst, arbejdspladser og tager et socialt ansvar.

Odder: Vi nærmer os 8000 arbejdspladser i kommunen, og det er ikke mindst jeres fortjeneste.

Sådan lød budskabet fra borgmester Uffe Jensen (V), til de omkring 200 gæster, der onsdag aften var mødt op til kommunens nytårsbriefing.

Her mødtes politikere og kommunale medarbejdere med samarbejdspartnere og gæster fra erhvervslivet, og borgmesteren havde skrevet sin tale med den smilende pen.

- Vi har en blomstrende og velfungerende kommune, det går mere end OK, sagde han.

Uffe Jensen henviste blandt andet til, at Odder har 50 års jubilæum som kommune. I de år er befolkningen vokset fra cirka 16.000 indbyggere til snart 23.000. Og Odder vokser mere end de fleste andre.

- Den samlede årlige vækst har været 0,5 procent de seneste 10 år. Bortset fra folkeskoleelever, så stiger vi i alle aldersgrupper. Og vi er cirka 80 forskellige nationaliteter, sagde Uffe Jensen.

Annonce
Det her årtis vigtigste opgave bliver klimaudfordringen.

Uffe Jensen (V), borgmester

Mere jord til erhvervslivet

Han henviste også til, at 450 bolighandler og 65 byggegrunde solgt sidste år tæller positivt, og der er nye projekter og udstykninger på vej.

På vej er også private og kommunale boligprojekter, og kommunen arbejder stadig med at udvikle Bendixminde.

- Vi har lige fået bud på to storparceller, og der skal laves en daginstitution og vuggestue, tilføjede Uffe Jensen.

Til gengæld kniber det snart med ledige grunde i erhvervsområdet omkring Rude Havvej i Odder.

- Men vi har købt en gård på Rude Havvej, så udviklingen kan fortsætte. Jeg vil gerne takke erhvervslivet for det gode samarbejde. Det er vi dybt taknemmelige for, også de sociale opgaver, som I er med til at løfte, sagde Uffe Jensen.

Han pegede på, at der er opgaver, som skal løses i fremtiden.

- Det her årtis vigtigste opgave bliver klimaudfordringen. Og at lave FN's verdensmål til vores allesammens hverdagsmål, sagde Uffe Jensen.

Odder Kommune vil i år holde et borgermøde i løbet af foråret og en verdensmålsfest i sensommeren. Målet er gøre de store FN-mål til lokale mål.

Det et vigtigt at netværke, når erhvervsfolk samles, og netværket blev der ved kommunens nytårsbriefing. Foto: Søren E. Alwan
Nytårsbriefingen på Odder Parkhotel bød også på lidt sødt og noget at skåle i. Foto: Søren E. Alwan
Borgmester Uffe Jensen (V) og udviklingschef Karsten Geertsen (t.h) fik også en snak ved nytårsbriefingen. Foto: Søren E. Alwan
Byråds- og regionsrådspolitiker og venstremand Finn Tranum (t.h.) var også til nytårsbriefing. Foto: Søren E. Alwan
Der var over 200 gæster fra primært erhvervslivet ved kommunens nytårsbriefing på Odder Parkhotel. Foto: Søren E. Alwan
Kommunen holder hvert år en nytårskur for erhvervslivet. I år var kuren omdøbt til en briefing, men varede stadig et par timer. Foto: Søren E. Alwan
Sekretariatschef Morten Møller (i midten) fra Odder Kommune var med til nytårsbriefingen. Foto: Søren E. Alwan
Musiker Tine Mynster var også med til nytårsbriefingen. Foto: Søren E. Alwan
Arkitekt Boris Brormand Jensen var gæstetaler og fortalte om Den Østjyske Millionby, som Odder Kommune er med i via Business Region Aarhus. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce