Annonce
Debat

Tak til forsvaret fra Dansk Folkeparti: Indsatsen for veteraner har fyldt meget i året, der gik

"Danmark lever desværre ikke op til Nato-forpligtelsen om at bruge to procent af bruttonationalproduktet på landets forsvar. Det i sig selv er problematisk, men ikke noget vi som byrådsmedlemmer i Skanderborg Kommune har nogen direkte indflydelse på. Hvad vi derimod har indflydelse på, er den måde, hvorpå vi behandler vores veteraner", skriver Martin Frausing Poulsen, John Haarup Laursen og Poul Johansen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: I et berømt citat fremhævede den tidligere engelske premierminister Winston Churchill demokratiet som den værste styreform, der findes – når man altså ser bort fra alle andre styreformer.

På den anden side af byråds- og regionsrådsvalg bør vi huske på, at demokratiet ikke er en naturlov, men noget, vi dagligt skal kæmpe for, og ikke kun rent militært rasles der med sablerne. Flere stater forsøger at udføre cyberspionage mod danske interesser, som det fremgår af Forsvarets Efterretningstjenestes årsrapport, der udkom 21. december.

Danmark lever desværre ikke op til Nato-forpligtelsen om at bruge to procent af bruttonationalproduktet på landets forsvar. Det i sig selv er problematisk, men ikke noget vi som byrådsmedlemmer i Skanderborg Kommune har nogen direkte indflydelse på. Hvad vi derimod har indflydelse på, er den måde, hvorpå vi behandler vores veteraner.

Annonce

Når veteranpolitikken skal revideres i 2022, ser vi således frem til, at den ikke kun kommer til at gælde for militært personel.

Veteranindsatsen har da også fyldt meget, siden Dansk Folkeparti fik indført den officielle markering af den nationale flagdag i regi af Skanderborg Kommune. Et årligt tilbagevendende arrangement, der startede 5. september 2015.

Året efter sikrede vi, at Skanderborg Kommune fik en veteranpolitik. En veteranpolitik, der nu snart skal ændres, blandt andet med baggrund i ønske fra Dansk Folkeparti.

Med sved og hårdt arbejde formåede vi også i Dansk Folkeparti at få Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokratiet med på ønsket om, at der skulle ansættes en veterankoordinator. Veterankoordinator-funktionen er en realitet fra årsskiftet, og vi håber, at den må blive til gavn for veteranerne og deres familier.

Når veteranpolitikken skal revideres i 2022, ser vi således frem til, at den ikke kun kommer til at gælde for militært personel. Med efterårets budgetforlig sikrede Dansk Folkeparti nemlig, at "hjemvendte udsendte" også kommer til at omfatte sundhedspersonale, politi med videre.

Når Skanderborg Kommune indbyder til den årlig markering af flagdagen 5. september 2022, vil det derfor være et bredere og mere repræsentativt udsnit af veteraner og deres pårørende, der indbydes til hyggeligt samvær på Fælleden.

Imens vi venter på at kunne markere vores veteraner, vil vi blandt andet følge op på, hvordan det går med opfyldelsen af vores ønske om at gøre Skanderborg Kommune til den næste veterankommune.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Aarhus

Er dit navn på listen? Se de 50 mest populære navne i Aarhus

Annonce