Annonce
Debat

Tak til Stiften for letbane-serien: Lad os nu få BRT-busser

Aarhus Letbane. Foto: Kim Haugaard
Annonce

LÆSERBREV: 16 kapitler om letbanen er nu slut. Tak til Århus Stiftstidende for at gennemgå letbane-problematikken. Det har været god og tankevækkende læsning.

Nu må det da være gået op for enhver, at vi ikke skal have mere letbane i Aarhus. Det er alt for dyr en løsning for at få kollektiv trafik.

Vi ser nu, hvor meget letbanen har kostet (4,2 milliard kroner), og hvor stort et driftsunderskud vi kan se frem til. Og hvem skal betale dette kæmpe driftsunderskud? Ja, det skal andre former for kollektiv trafik, bl.a. Midttrafiks blå busser, som er beskåret med et par og fyrre millioner kroner.

Det er ganske enkelt ikke rimeligt.

Vi skal derimod satse på eldrevne busser over alt i kommunen, og hvor man kan lave BRT-busser uden alt for store omkostninger, skal man vælge denne løsning. Alt andet vil være uforsvarligt.

Vi skal huske på, at vi skal betjene alle i kommunen - også i yderdistrikterne. Vi kan ikke bo alle inden for Ringgaden, og her efter coronakrisen vil vi også se, at flere mennesker vil søge uden for de mest fortættede områder inden for den ydre ringvej. Derfor skal vi også have god kollektiv trafik i hele kommunen.


Vi skal vælge en anden løsning på kollektiv trafik end en alt for dyr letbane. Så kan det nemt lade sig gøre at tilgodese alle århusianere med kollektiv trafik uanset bopæl.

Knud N. Mathiesen


Vi skal vælge en anden løsning på kollektiv trafik end en alt for dyr letbane. Så kan det nemt lade sig gøre at tilgodese alle århusianere med kollektiv trafik uanset bopæl. Mere og billigere kollektiv trafik og eventuelt gratis kollektiv trafik for vores pensionister mellem kl. 9 og kl. 15 og igen fra kl. 18 til midnat.

Det vil få mange biler ud af midtbyen, og det vil være medvirkende til færre biler på vores vejnet og i midtbyen og mindre CO2 som en ekstra sidegevinst.

Er det ikke det, alle går og taler om: Elbiler, grøn omstilling, mindre CO2, bæredygtighed, bedre og mere kollektiv trafik m.m.. Så lad os komme i gang - jo før, jo bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

Danmark

Sæt fuld fart på bilforhandlingerne

AGF

Nicolai Poulsen: Viktor Fischer er en lille pige

Aarhus United

Aarhus United tænder advarselslamperne: Lukker, hvis de ikke finder to millioner

Annonce