Annonce
Fødselsdage

Taktfast trommeslager holder tempoet endnu

Tomas Ortved Larsen har været med, siden Sort Sol begyndte under navnet Sods i 1977. I dag består bandet fra venstre af guitarist Lars Top Galia, forsanger Steen Jørgensen og trommeslager Tomas Ortved Larsen. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Han har spillet trommer i Sort Sol fra dag ét. Selvom Tomas Ortved Larsen har mange interesser, er musikken den dominerende. Han runder 60 år lørdag 23. marts.

60 Indtil gennembruddet i begyndelsen af 1990'erne slæbte medlemmerne i gruppen Sods - senere Sort Sol - selv deres tunge udstyr ind og ud af spillesteder.

Trommeslager Tomas Ortved Larsen har været med siden begyndelsen i 1977. Lørdag 23. marts fylder han 60 år.

Musikken har altid haft en central plads i trommeslagerens liv, særligt i de unge år.

- Ungdommen bliver i dag holdt i kort snor. Min ungdom havde musikken som omdrejningspunkt, så vi havde nogle sociale sammenhænge, som knyttede os sammen, og det betød enormt meget.

I Tomas Ortved Larsens optik er der sket en forskydning, fra da han begyndte som musiker til nu.

- Folk bliver kendte "over night" for eksempel gennem konkurrenceprogrammer, så de springer leddet over, hvor man selv slæber sit eget udstyr. Det ved jeg ikke, om jeg synes, man kan eller bør.

- Der foregår stadig noget i undergrunden, som er dér, man tager chancer og eksperimenterer. Det glædes jeg stadig over.

Selvom han har været fast inventar på den danske rockscene i årtier, lider Tomas Ortved Larsen på ingen måde af stjernenykker.

- Vi blev ikke pludselig "superstar-badasses". Vi slæbte alt vores gear i mange år, før vi slog igennem, og man glemmer ikke det hårde arbejde bag successen.

Tomas Ortved Larsen har været medlem af duoen Cyklon Anti Cyklon, orkestret Alive With Worms og duoen Never.

Han er også en passioneret kunstmaler og tager udgangspunkt i sin interesse for arkæologi, minoisk kultur og græsk mytologi. To gange om ugen underviser han også udviklingshæmmede i musikteori og -forståelse ved handicap- og specialskolen SUKA.

Trommeslageren debuterede i foråret 2008 med sit soloalbum "Sun Pistol". Andet soloalbum "Catch" udkom i foråret 2012.

Han er gift med skuespiller og medlem af duoen Supernova Cecilie Brask. Sammen har de en datter på 19 år og en søn på 15 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Læserbrev

Læserbrev: Håber på borgerlige stemmer imod udstykning på Rolighedsvej

For nylig kom de to konservative byrådsmedlemmer i Aarhus Mette Skautrup og Peter Sporleder med nogle udmeldinger i byens aviser om, at de fremover i højere grad vil vægte arbejdet med byens hjemløse, sikre byens kulturværdier og de grønne områder. Hvor skønt med et par borgerlige politikere, der endelig tør tale om traditionelle konservative værdier og ikke overlader hele denne vigtige værdidiskussion til socialisterne på den yderste venstrefløj og Dansk Folkeparti. I alt for lang tid har Venstre fået lov til at dominere byens dagsorden med deres evindelige snak om nybyggeri, så vi snart ikke kan genkende byen, og det i sådan en grad at man kan komme i tvivl om, hvor man skal sætte krydset ved næste valg. Især en sag foruroliger, nemlig hele diskussionen om Rolighedsvej 16A. Selvfølgelig skal vi stå vagt om den private ejendomsret, og selvfølgelig ønsker vi, at det offentlige skal blande sig så lidt som muligt, men vores gamle land skal ikke være en bananstat, hvor kun jungleloven og pengene hersker. Hensynet til to bygherrer skal aldrig overtrumfe hensynet til det skønne, grønne område, det kønne, fredede hus, naboerne og byens borgere i øvrigt. Så vil vi svigte vores borgerlige værdier. Jeg sætter min lid til, at Mette Skautrup og Peter Sporleder står ved deres ord og vil være med til at sikre denne lille oase for vores børn og børnebørn, men hvad med alle Venstre-byrådsmedlemmerne, hvor er de henne? Har de alle sammen parkeret anstændigheden bag lås og slå og smidt nøglen væk? Jeg håber så sandelig, at et flertal af vores borgerlige byrådsmedlemmer vil stemme klart imod denne udstykning.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce