Annonce
AGF

Taktisk skakspil: AGF kendte til trykket fra OB's wingbacks

David Nielsen kunne fredag juble over den femte sejr på stribe. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Man må tage nogle ofre, hvis man skal slå et hold som OB, mener David Nielsen.

FODBOLD: OB var fra starten af anden halvleg væsentlig mere aggressive i presset og med bolden, end de havde været i de første 45 minutter.

Trykket fra "De Striwede" gav i sidste ende også et udlignende mål efter den pauseføring, AGF havde skaffet sig på Marco Lunds noget klodsede selvmål.

Men efter OB-målet var det som om, AGF igen gav los. De turde trykke på og allerede få sekunder efter OB-målet havde Patrick Mortensen en stor chance.

- Vi bryder mønstret i den her kamp. Da de kommer på 1-1 er mønstret, at de skal score til 2-1, og at stadion skal gå amok, og det er helt ekstremt stærkt, at vi ikke bliver ramt af det.

- Da de scorer, frigiver vi os mere som hold, og vi lægger de taktiske tanker overbord og viser, at vi tør skubbe op og presse højt, og det gør, at vi vinder kampen, siger AGF-cheftræner David Nielsen.

Annonce

Jakob Michelsen og jeg skabte et stort skakspil hele aftenen, og vi spillede vel fem forskellige systemer i løbet af kampen.

David Nielsen, cheftræner i AGF.

Wingbacks truede

Cheftræneren vurderer især, at det var de to wingbacks, der truede AGF og skabte et overtal i banens sider. Noget, David Nielsen på forhånd godt vidste ville blive en udfordring, men det var det taktiske offer, han måtte tage.

Alternativet for at lukke de offensive wingbacks var at sende Mustapha Bundu dybere ned i forsvarskæden, og det ville koste for meget på den offensive konto.

- Jakob Michelsen og jeg skabte et stort skakspil hele aftenen, og vi spillede vel fem forskellige systemer i løbet af kampen. Når jeg ikke hjælper mine spillere ved at sende en af vores spillere bredt i banen, er det klart, at det vil give chancer mod os, og det vidste vi godt, siger David Nielsen.

En af de omtalte OB-backs var Oliver Lund, der i første halvleg også kom til en pæn chance, da Issam Jebalis indlæg røg til bagerste stolpe. Oliver Lund sparkede hårdt og fladt, men sendte også bolden snert forbi mål.

Næste kamp for AGF er på torsdag, hvor de i pokalturneringen møder 2. Divisionsholdet VSK Aarhus. Ligesom OB spiller VSK også med tre mand i midterforsvaret og noget, der minder om wingbacks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce