Annonce
AGF

Taktisk skakspil: AGF kendte til trykket fra OB's wingbacks

David Nielsen kunne fredag juble over den femte sejr på stribe. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Man må tage nogle ofre, hvis man skal slå et hold som OB, mener David Nielsen.

FODBOLD: OB var fra starten af anden halvleg væsentlig mere aggressive i presset og med bolden, end de havde været i de første 45 minutter.

Trykket fra "De Striwede" gav i sidste ende også et udlignende mål efter den pauseføring, AGF havde skaffet sig på Marco Lunds noget klodsede selvmål.

Men efter OB-målet var det som om, AGF igen gav los. De turde trykke på og allerede få sekunder efter OB-målet havde Patrick Mortensen en stor chance.

- Vi bryder mønstret i den her kamp. Da de kommer på 1-1 er mønstret, at de skal score til 2-1, og at stadion skal gå amok, og det er helt ekstremt stærkt, at vi ikke bliver ramt af det.

- Da de scorer, frigiver vi os mere som hold, og vi lægger de taktiske tanker overbord og viser, at vi tør skubbe op og presse højt, og det gør, at vi vinder kampen, siger AGF-cheftræner David Nielsen.

Annonce

Jakob Michelsen og jeg skabte et stort skakspil hele aftenen, og vi spillede vel fem forskellige systemer i løbet af kampen.

David Nielsen, cheftræner i AGF.

Wingbacks truede

Cheftræneren vurderer især, at det var de to wingbacks, der truede AGF og skabte et overtal i banens sider. Noget, David Nielsen på forhånd godt vidste ville blive en udfordring, men det var det taktiske offer, han måtte tage.

Alternativet for at lukke de offensive wingbacks var at sende Mustapha Bundu dybere ned i forsvarskæden, og det ville koste for meget på den offensive konto.

- Jakob Michelsen og jeg skabte et stort skakspil hele aftenen, og vi spillede vel fem forskellige systemer i løbet af kampen. Når jeg ikke hjælper mine spillere ved at sende en af vores spillere bredt i banen, er det klart, at det vil give chancer mod os, og det vidste vi godt, siger David Nielsen.

En af de omtalte OB-backs var Oliver Lund, der i første halvleg også kom til en pæn chance, da Issam Jebalis indlæg røg til bagerste stolpe. Oliver Lund sparkede hårdt og fladt, men sendte også bolden snert forbi mål.

Næste kamp for AGF er på torsdag, hvor de i pokalturneringen møder 2. Divisionsholdet VSK Aarhus. Ligesom OB spiller VSK også med tre mand i midterforsvaret og noget, der minder om wingbacks.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce