Annonce
Randers FC

Talent i gammel krop tilbage efter frustrerende pause: Jeg står med en blandet fornemmelse

Simon Graves spillede i sidste uge 90 minutter mod Viborg FF i en træningskamp. Det var første gang siden august og forsvarsspilleren føler også, at han er ved at være helt tilbage efter sin skadespause. Foto: Morten Dueholm
Simon Graves melder sig klar efter at have misset ni kampe for Randers FC på grund af en skade i lysken. Timingen var frustrerende for det 20-årige forsvarstalent som trods et hav af skader har tiltro til, at kroppen kan klare belastningen, og han igen kan kæmpe med om en startplads.

Randers: Først var det et spørgsmål om 14 dages pause, så en måned, men nu er der gået ti uger, siden Simon Graves sidst spillede en fodboldkamp for førsteholdet i Randers FC.

Syv Superligakampe og to pokalopgør er kommet og gået. Alle sammen uden den unge forsvarsspiller i truppen.

Men nu har kroppen fået ro, og det kan mærkes. En times bold blev det til den sidste dag i september i en reserveholdskamp mod Hobro, og for en uge siden var forsvarsspilleren på banen samtlige 90 minutter i en træningskamp mod Viborg FF.

- Jeg er ikke helt på 100 procent, men jeg nærmer mig. Jeg skal lige i gang efter en lang pause, men det går godt. Jeg træner på lige fod med de andre, siger Simon Graves, som ikke har fundet en forklaring på den lange pause.

- Vi troede ikke, at det var så alvorligt, men der var bare ikke rigtige fremskridt. I starten kunne jeg slet ikke træne, der begyndte så at ske lidt, men jeg kunne stadig mærke det i lysken, så jeg kunne ikke træne fuldt med. Det var frustrerende at sidde ude på den måde.

Altid bøvlet med skader

De mange timers genoptræning og perioder væk fra banen er langt fra fremmed for forsvarsspilleren. For trods sine blot 20 år har skader været en fast følgesvend i den korte karriere.

Den længste periode uden udfordringer var det første halve år som seniorspiller sidste efterår. Meget symptomatisk blev det bare overskygget af et halvt år med problemer i baglåret.

- Jeg har bøvlet med skader det miste af mine ungdomsår - især muskelskader. Det er irriterende, men der er ikke så meget andet at gøre end at prøve at komme tilbage og så lave en masse skadesforebyggende træning, siger Simon Graves.

Har du på noget tidspunkt overvejet, om din krop kan holde til at spille elitefodbold?

- Nej, nej. Selvom jeg føler, at jeg har en lidt gammel krop, så tror jeg godt, at den kan holde til det, lyder det med et smil fra forsvarsspilleren.

Annonce

Blandet fornemmelse

I de to startpladser mod FC Nordsjælland og OB, lige inden lyskeskaden satte en stoppe for det hele, beviste forsvarstalentet i hvert fald, at niveauet er til Superligafodbold.

I fraværet af karantæneramte Simon Piesinger og skadede Mathias Nielsen leverede Simon Graves solide præstationer med Erik Marxen ved sin side.

Drømmen om spilletid uge efter uge var pludselig realistisk. Nu, 10 uger senere, ser det noget mere dystert ud med udsigten til spilletid.

- Jeg er selvfølgelig et stykke fra (en plads på holdet, red.), fordi jeg har været skadet. Holdet har også gjort det godt, og Erik Marxen og Simon Piesinger spiller fremragende i forsvaret. Det gør det svært for mig og Mathias Nielsen at komme på holdet, men vi må stå klar, hvis træneren overvejer at skifte, siger Simon Graves.

Rollen som tredje-fjerdemand i bagkæden var der nok ikke blevet rynket alverden på næsen af inden sæsonen, men når man nu har fået blod på tanden og mærket suset og lykkerusen ved at starte ind, er det en anden fornemmelse.

- Det er lidt mærkeligt. Det er en blandet fornemmelse, jeg står med. På den ene side føler jeg, at jeg er tættere på holdet, fordi jeg har fået bevist mig i forhold til tidligere. På den anden side føler jeg mig alligevel også et stykke fra holdet, når jeg har været væk så længe, siger forsvarsspilleren.

I første omgang er det derfor heller spilletid i Superligaen, Simon Graves gør sig forhåbninger om. Til gengæld er der sat et kryds i kalenderen den 30. oktober, hvor Randers FC møder Viby IF i pokalturneringen.

- Den vil jeg helt sikkert gerne spille, men nu må vi se, der er stadig et stykke tid til, siger det 20-årige talent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce