Annonce
Randers FC

Talent i gammel krop tilbage efter frustrerende pause: Jeg står med en blandet fornemmelse

Simon Graves spillede i sidste uge 90 minutter mod Viborg FF i en træningskamp. Det var første gang siden august og forsvarsspilleren føler også, at han er ved at være helt tilbage efter sin skadespause. Foto: Morten Dueholm
Simon Graves melder sig klar efter at have misset ni kampe for Randers FC på grund af en skade i lysken. Timingen var frustrerende for det 20-årige forsvarstalent som trods et hav af skader har tiltro til, at kroppen kan klare belastningen, og han igen kan kæmpe med om en startplads.

Randers: Først var det et spørgsmål om 14 dages pause, så en måned, men nu er der gået ti uger, siden Simon Graves sidst spillede en fodboldkamp for førsteholdet i Randers FC.

Syv Superligakampe og to pokalopgør er kommet og gået. Alle sammen uden den unge forsvarsspiller i truppen.

Men nu har kroppen fået ro, og det kan mærkes. En times bold blev det til den sidste dag i september i en reserveholdskamp mod Hobro, og for en uge siden var forsvarsspilleren på banen samtlige 90 minutter i en træningskamp mod Viborg FF.

- Jeg er ikke helt på 100 procent, men jeg nærmer mig. Jeg skal lige i gang efter en lang pause, men det går godt. Jeg træner på lige fod med de andre, siger Simon Graves, som ikke har fundet en forklaring på den lange pause.

- Vi troede ikke, at det var så alvorligt, men der var bare ikke rigtige fremskridt. I starten kunne jeg slet ikke træne, der begyndte så at ske lidt, men jeg kunne stadig mærke det i lysken, så jeg kunne ikke træne fuldt med. Det var frustrerende at sidde ude på den måde.

Annonce

Altid bøvlet med skader

De mange timers genoptræning og perioder væk fra banen er langt fra fremmed for forsvarsspilleren. For trods sine blot 20 år har skader været en fast følgesvend i den korte karriere.

Den længste periode uden udfordringer var det første halve år som seniorspiller sidste efterår. Meget symptomatisk blev det bare overskygget af et halvt år med problemer i baglåret.

- Jeg har bøvlet med skader det miste af mine ungdomsår - især muskelskader. Det er irriterende, men der er ikke så meget andet at gøre end at prøve at komme tilbage og så lave en masse skadesforebyggende træning, siger Simon Graves.

Har du på noget tidspunkt overvejet, om din krop kan holde til at spille elitefodbold?

- Nej, nej. Selvom jeg føler, at jeg har en lidt gammel krop, så tror jeg godt, at den kan holde til det, lyder det med et smil fra forsvarsspilleren.

Blandet fornemmelse

I de to startpladser mod FC Nordsjælland og OB, lige inden lyskeskaden satte en stoppe for det hele, beviste forsvarstalentet i hvert fald, at niveauet er til Superligafodbold.

I fraværet af karantæneramte Simon Piesinger og skadede Mathias Nielsen leverede Simon Graves solide præstationer med Erik Marxen ved sin side.

Drømmen om spilletid uge efter uge var pludselig realistisk. Nu, 10 uger senere, ser det noget mere dystert ud med udsigten til spilletid.

- Jeg er selvfølgelig et stykke fra (en plads på holdet, red.), fordi jeg har været skadet. Holdet har også gjort det godt, og Erik Marxen og Simon Piesinger spiller fremragende i forsvaret. Det gør det svært for mig og Mathias Nielsen at komme på holdet, men vi må stå klar, hvis træneren overvejer at skifte, siger Simon Graves.

Rollen som tredje-fjerdemand i bagkæden var der nok ikke blevet rynket alverden på næsen af inden sæsonen, men når man nu har fået blod på tanden og mærket suset og lykkerusen ved at starte ind, er det en anden fornemmelse.

- Det er lidt mærkeligt. Det er en blandet fornemmelse, jeg står med. På den ene side føler jeg, at jeg er tættere på holdet, fordi jeg har fået bevist mig i forhold til tidligere. På den anden side føler jeg mig alligevel også et stykke fra holdet, når jeg har været væk så længe, siger forsvarsspilleren.

I første omgang er det derfor heller spilletid i Superligaen, Simon Graves gør sig forhåbninger om. Til gengæld er der sat et kryds i kalenderen den 30. oktober, hvor Randers FC møder Viby IF i pokalturneringen.

- Den vil jeg helt sikkert gerne spille, men nu må vi se, der er stadig et stykke tid til, siger det 20-årige talent.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce