Annonce
Sport

Talenterne fik ros efter nederlag til Aalborg

Emil Jessen blev topscorer for Århus Håndbold med fem mål. Foto: Ole Nielsen.
Århus Håndbold løb tør for kræfterne mod mestrene fra Aalborg, men slap fra Nordjylland med et hæderligt nederlag på 26-28. Det skyldtes ikke mindst et par gode indhop fra nogle af holdets helt unge.

HÅNDBOLD: Aalborg Håndbold holdt fast i stimen mod Århus Håndbold, der fortsat ikke har vundet i Gigantium siden november måned 2015. Nederlaget på 26-28 var dog fuld af flere gode momenter fra gæsterne. Specielt de første 30 minutter, der burde have givet en pauseføring til Erik Veje Rasmussens mandskab. Sådan gik det ikke. Hjemmeholdet fik udlignet og kunne fra anden halvlegs begyndelse lægge yderligere pres på sine gæsterne. Men selvom det så skidt ud ved stillingen 25-18, så fik århusianerne kæmpet sig tilbage.

Det skyldtes ikke mindst flere af de yngre navne som Emil Jessen, Mathias Larson, Lukas Jørgensen og målmand Christoffer Bonde.

- I anden halvleg skulle jeg nok have kørt med de helt unge spillere lidt tidligere end jeg gjorde. Det var som om, at det kneb noget med ressourcerne i bagkæden i angrebet. Anders Kragh var den eneste, der rigtigt kunne holde tempoet oppe. Det betød, at vi i det første kvarter havde store problemer med at lave mål. Det var kun, når Emil Jessen kom i fuld fart, at vi fik scoret, sagde cheftræner Erik Veje om den periode, hvor Aalborg gik fra plus to til plus syv.

- Vi forsøgte at gå ned i en defensiv 6-0 for at få bedre styr på kampen, og det var meget positivt at se en spiller som Anton Laursen i den konstellation. Det gav os nogle flere muligheder. Samtidig var jeg rigtigt glad for at se den måde som Emil Jessen og Mathias Larson sluttede kampen på. Det var virkelig flot angrebsspil og det skulle jeg måske have gjort før, sagde træneren.

Hvad er det, der tapper jeg for kræfter? Deres fysiske forsvar?

- Aalborg har et meget stort og fysisk stærkt forsvar. Samtidig spillede vi selv et offensivt 6-0 forsvar og der kommer spillerne virkelig på arbejde. Allerede i første halvleg var der et par stykker, som begyndte at pibe over luften. Det er også hårdt at dække den form for forsvar, men det virkede fint for os i første halvleg, sagde Erik Veje Rasmussen.

Håndboldliga, herrer

Aalborg Håndbold - Århus Håndbold 28-26 (14-14)

Aalborg Håndbold: Henrik Møllgaard 7, Tobias Ellebæk 6, Mads Christiansen 5, Magnus Saugstrup 4, Mark Strandgaard 2, Buster Juul 1, Sebastian Barthold 1, Benjamin Jakobsen 1, Janus Smarason 1

Århus Håndbold: Emil Jessen 5, Anders Kragh Martinusen 4, Nikolaj Læsø 3, Lukas Jørgensen 3, Tobias Møller 3, Mathias Larson 2, Besard Hakaj 2, Nikolai Vinther 1, Torben Petersen 1, Mads Peter Lønborg 1, Anton Laursen 1

Stillingen undervejs: 2-3, 6-4, 9-9, 11-14, 14-14, 19-16, 25-18, 27-23, 28-26

Udvisninger: Aalborg 2, Århus 1

Annonce

Skarpheden skal fastholdes

Anders Kragh Martinusen stod med en blandet følelse efter kampen. På den ene side var han tilfreds med den måde, som Århus Håndbold sluttede kampen på. Omvendt var han ærgerlig over, at man ikke kunne fastholde forspringet på tre mål lige før pausen.

- Vi kom til nogle fine chancer og traf egentlig de rigtige beslutninger, men det er jo de situationer, der kan afgøre kampe, hvis man er i stand til at fastholde skarpheden. Var vi kommet i front med fire, så havde de haft noget mere de skulle indhente i stedet for, at de bare kunne starte anden halvleg med at komme foran. Det gav dem noget momentum i stedet for, at vi havde fået den, og den skarphed skal vi nok have kigget lidt på, sagde højrebacken og fortsatte:

- Erik (Veje,red) nævnte ressourcerne, fordi vi dækkede det forsvar, som vi gjorde. Så der er helt sikkert et ressource-spørgsmål i kampen. Aalborg kan jo bare sende den ene gode spiller ind efter den anden, som bare kan spille for fuld blus. Når du møder et hold som Aalborg, er det som om, at de bare lige har et gear eller to mere der gør, at de bare kan trække fra. Så er det altså ikke sjovt at sidde foran 4500 tilskuere, når de kører på den måde.

Men I slipper alligevel hæderligt fra Aalborg. Hvad betyder det, at I får hentet ind på dem igen?

- Det gør rigtigt meget. Det gør endnu mere, at det var de lidt yngre kræfter, der kom ind og fik succes. Det kan gavne både dem og os som helhed, fordi det viser, at man godt kan skifte ud og give lidt luft til os andre, som normalt spiller lidt mere tid. Havde du spurgt mig inden kampen, tror jeg, at vi havde været tilfreds med det her resultat. Selvfølgelig vil vi gerne vinde, men et nederlag på to mål er bestemt godkendt på en meget svær udebane, sagde Anders Kragh Martinusen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce