Annonce
Sport

Talenterne fik ros efter nederlag til Aalborg

Emil Jessen blev topscorer for Århus Håndbold med fem mål. Foto: Ole Nielsen.
Århus Håndbold løb tør for kræfterne mod mestrene fra Aalborg, men slap fra Nordjylland med et hæderligt nederlag på 26-28. Det skyldtes ikke mindst et par gode indhop fra nogle af holdets helt unge.

HÅNDBOLD: Aalborg Håndbold holdt fast i stimen mod Århus Håndbold, der fortsat ikke har vundet i Gigantium siden november måned 2015. Nederlaget på 26-28 var dog fuld af flere gode momenter fra gæsterne. Specielt de første 30 minutter, der burde have givet en pauseføring til Erik Veje Rasmussens mandskab. Sådan gik det ikke. Hjemmeholdet fik udlignet og kunne fra anden halvlegs begyndelse lægge yderligere pres på sine gæsterne. Men selvom det så skidt ud ved stillingen 25-18, så fik århusianerne kæmpet sig tilbage.

Det skyldtes ikke mindst flere af de yngre navne som Emil Jessen, Mathias Larson, Lukas Jørgensen og målmand Christoffer Bonde.

- I anden halvleg skulle jeg nok have kørt med de helt unge spillere lidt tidligere end jeg gjorde. Det var som om, at det kneb noget med ressourcerne i bagkæden i angrebet. Anders Kragh var den eneste, der rigtigt kunne holde tempoet oppe. Det betød, at vi i det første kvarter havde store problemer med at lave mål. Det var kun, når Emil Jessen kom i fuld fart, at vi fik scoret, sagde cheftræner Erik Veje om den periode, hvor Aalborg gik fra plus to til plus syv.

- Vi forsøgte at gå ned i en defensiv 6-0 for at få bedre styr på kampen, og det var meget positivt at se en spiller som Anton Laursen i den konstellation. Det gav os nogle flere muligheder. Samtidig var jeg rigtigt glad for at se den måde som Emil Jessen og Mathias Larson sluttede kampen på. Det var virkelig flot angrebsspil og det skulle jeg måske have gjort før, sagde træneren.

Hvad er det, der tapper jeg for kræfter? Deres fysiske forsvar?

- Aalborg har et meget stort og fysisk stærkt forsvar. Samtidig spillede vi selv et offensivt 6-0 forsvar og der kommer spillerne virkelig på arbejde. Allerede i første halvleg var der et par stykker, som begyndte at pibe over luften. Det er også hårdt at dække den form for forsvar, men det virkede fint for os i første halvleg, sagde Erik Veje Rasmussen.

Annonce

Håndboldliga, herrer

Aalborg Håndbold - Århus Håndbold 28-26 (14-14)

Aalborg Håndbold: Henrik Møllgaard 7, Tobias Ellebæk 6, Mads Christiansen 5, Magnus Saugstrup 4, Mark Strandgaard 2, Buster Juul 1, Sebastian Barthold 1, Benjamin Jakobsen 1, Janus Smarason 1

Århus Håndbold: Emil Jessen 5, Anders Kragh Martinusen 4, Nikolaj Læsø 3, Lukas Jørgensen 3, Tobias Møller 3, Mathias Larson 2, Besard Hakaj 2, Nikolai Vinther 1, Torben Petersen 1, Mads Peter Lønborg 1, Anton Laursen 1

Stillingen undervejs: 2-3, 6-4, 9-9, 11-14, 14-14, 19-16, 25-18, 27-23, 28-26

Udvisninger: Aalborg 2, Århus 1

Skarpheden skal fastholdes

Anders Kragh Martinusen stod med en blandet følelse efter kampen. På den ene side var han tilfreds med den måde, som Århus Håndbold sluttede kampen på. Omvendt var han ærgerlig over, at man ikke kunne fastholde forspringet på tre mål lige før pausen.

- Vi kom til nogle fine chancer og traf egentlig de rigtige beslutninger, men det er jo de situationer, der kan afgøre kampe, hvis man er i stand til at fastholde skarpheden. Var vi kommet i front med fire, så havde de haft noget mere de skulle indhente i stedet for, at de bare kunne starte anden halvleg med at komme foran. Det gav dem noget momentum i stedet for, at vi havde fået den, og den skarphed skal vi nok have kigget lidt på, sagde højrebacken og fortsatte:

- Erik (Veje,red) nævnte ressourcerne, fordi vi dækkede det forsvar, som vi gjorde. Så der er helt sikkert et ressource-spørgsmål i kampen. Aalborg kan jo bare sende den ene gode spiller ind efter den anden, som bare kan spille for fuld blus. Når du møder et hold som Aalborg, er det som om, at de bare lige har et gear eller to mere der gør, at de bare kan trække fra. Så er det altså ikke sjovt at sidde foran 4500 tilskuere, når de kører på den måde.

Men I slipper alligevel hæderligt fra Aalborg. Hvad betyder det, at I får hentet ind på dem igen?

- Det gør rigtigt meget. Det gør endnu mere, at det var de lidt yngre kræfter, der kom ind og fik succes. Det kan gavne både dem og os som helhed, fordi det viser, at man godt kan skifte ud og give lidt luft til os andre, som normalt spiller lidt mere tid. Havde du spurgt mig inden kampen, tror jeg, at vi havde været tilfreds med det her resultat. Selvfølgelig vil vi gerne vinde, men et nederlag på to mål er bestemt godkendt på en meget svær udebane, sagde Anders Kragh Martinusen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];