Annonce
Aarhus

Talenterne har fået bedre rammer

Det kan komme ud af et projekt på Aarhus Billed- og Medieskole. Pr-foto
Aarhus Billed- og Medieskole får bedre vilkår for unges udvikling. Viser nu elevernes værker.

AARHUS: Aarhus Billed- og Medieskole slår fredag 26. april dørene op til Forårsudstilling under titlen ’Genopdag’.

Den viser værker skabt af 300 børn og unge, der har fulgt fordybende fritidsforløb i Aarhus Billed- og Medieskole. Derudover vises projekter fra 1200 børn og unge, som har deltaget i skoleworkshops i blandt andet kreativ skrivning, kortfilm, animation og tegning. Rammerne omkring Aarhus Billed- og Medieskole er i udvikling, og eleverne på skolens treårige Billedkunstneriske Grundkursus, BGK’en, har for nylig fået mere plads at udfolde sig på med nye atelierer på Brobjergskolen, hvor Aarhus Billed- og Medieskole bor.

- I takt med at Aarhus Billed- og Medieskole indrettes med BGK’en for unge, udvikles det kunstneriske miljø for unge i byen. Aarhus er af Slots- og Kulturstyrelsen netop udpeget som Talentkommune, og Aarhus Billed- og Medieskole er en af aktørerne i denne sammenhæng, forklarer Hanne Algot Jeppesen, leder af Aarhus Billed- og Medieskole, i en pressemeddelelse. På udstillingen vises arbejdet i hele den kunstneriske fødekæde fra de yngste på grundhold i billedkunst, til workshops for skoleelever og frem til værker af de unge talentspirer på talentuddannelsen BGK’en. I år forholder skolens elever sig til temaet ’Genopdag’, der giver anledning til at genopdage den gamle Brobjergskole. Dagen byder på tegnecrew, værkpræsentationer ved de unge på BGK’en og oplæsning ved forfattereleverne. Der vil være litterære overraskelser i skolens kunstcamper i skolegården og en workshop, hvor alle kan genopdage papirflyveren.

Annonce

Udstillingen og skolen

Forårsudstilling med titlen ’Genopdag’. Brobjergskolen, Aarhus C. Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad åbner udstillingen fredag 26. april kl. 15.

Åben fredag 26. april kl. 15-17 og lørdag 27. april kl. 11-16.

Aarhus Billed- og Medieskole tilbyder undervisning og projekter for børn og unge fra 6 til 25 år inden for kunstneriske udtryksformer som tegning, maleri, skulptur, kortfilm, animation, kreativ skrivning mm.

Skolen har et tre-årigt Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK) for 16-25-årige og et mobilt værksted, Kunstcamperen, som kører til forskellige bydele i Aarhus og laver projekter.

Aarhus Billed- og Medieskole bor i hjertet af Aarhus på den gamle Brobjergskole. Derudover har den undervisning på en række skoler i Aarhus Kommune. Aarhus Billed- og Medieskole er støttet af Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

To lokale restauranter var samlet til Michelin-aften: - Vi er glade for udmærkelsen, nu går vi efter en stjerne næste år

Aarhus

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce