Annonce
Aarhus

Talenterne har fået bedre rammer

Det kan komme ud af et projekt på Aarhus Billed- og Medieskole. Pr-foto
Aarhus Billed- og Medieskole får bedre vilkår for unges udvikling. Viser nu elevernes værker.

AARHUS: Aarhus Billed- og Medieskole slår fredag 26. april dørene op til Forårsudstilling under titlen ’Genopdag’.

Den viser værker skabt af 300 børn og unge, der har fulgt fordybende fritidsforløb i Aarhus Billed- og Medieskole. Derudover vises projekter fra 1200 børn og unge, som har deltaget i skoleworkshops i blandt andet kreativ skrivning, kortfilm, animation og tegning. Rammerne omkring Aarhus Billed- og Medieskole er i udvikling, og eleverne på skolens treårige Billedkunstneriske Grundkursus, BGK’en, har for nylig fået mere plads at udfolde sig på med nye atelierer på Brobjergskolen, hvor Aarhus Billed- og Medieskole bor.

- I takt med at Aarhus Billed- og Medieskole indrettes med BGK’en for unge, udvikles det kunstneriske miljø for unge i byen. Aarhus er af Slots- og Kulturstyrelsen netop udpeget som Talentkommune, og Aarhus Billed- og Medieskole er en af aktørerne i denne sammenhæng, forklarer Hanne Algot Jeppesen, leder af Aarhus Billed- og Medieskole, i en pressemeddelelse. På udstillingen vises arbejdet i hele den kunstneriske fødekæde fra de yngste på grundhold i billedkunst, til workshops for skoleelever og frem til værker af de unge talentspirer på talentuddannelsen BGK’en. I år forholder skolens elever sig til temaet ’Genopdag’, der giver anledning til at genopdage den gamle Brobjergskole. Dagen byder på tegnecrew, værkpræsentationer ved de unge på BGK’en og oplæsning ved forfattereleverne. Der vil være litterære overraskelser i skolens kunstcamper i skolegården og en workshop, hvor alle kan genopdage papirflyveren.

Annonce

Udstillingen og skolen

Forårsudstilling med titlen ’Genopdag’. Brobjergskolen, Aarhus C. Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad åbner udstillingen fredag 26. april kl. 15.

Åben fredag 26. april kl. 15-17 og lørdag 27. april kl. 11-16.

Aarhus Billed- og Medieskole tilbyder undervisning og projekter for børn og unge fra 6 til 25 år inden for kunstneriske udtryksformer som tegning, maleri, skulptur, kortfilm, animation, kreativ skrivning mm.

Skolen har et tre-årigt Billedkunstnerisk Grundkursus (BGK) for 16-25-årige og et mobilt værksted, Kunstcamperen, som kører til forskellige bydele i Aarhus og laver projekter.

Aarhus Billed- og Medieskole bor i hjertet af Aarhus på den gamle Brobjergskole. Derudover har den undervisning på en række skoler i Aarhus Kommune. Aarhus Billed- og Medieskole er støttet af Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce