Annonce
Aarhus

Talenterne skal plejes: Aarhus udpeget som talentkommune

Aarhus' talenter - blandt andet talenterne fra Aarhus Musikskole - skal udvikles. Arkivfoto: Jens Thaysen

Aarhus er sammen med fem andre kommuner udpeget som talentkommune. Udover æren følger der også penge med.

AARHUS: Aarhus er blevet udpeget som dansk talentkommune. Sammen med titlen følger 1,37 millioner kroner i tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen, som de kommende tre år skal bruges på at styrke talentmiljøerne.

Det fortæller Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er en stor anerkendelse af det arbejde, som har været i gang i Aarhus gennem mange år. Aarhus Kommunes kulturpolitik 2017-2020 har specifikt fokus på talentudvikling - at udvikle og understøtte de kunstneriske og kreative talenter. Derfor er jeg er enormt stolt af, at Aarhus er udpeget som talentkommune. Nu får vi endnu bedre mulighed for at tiltrække og fastholde talenterne i vores by, skriver rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Aarhus arbejde som Talentkommune omfatter en lang række lokale institutioner og aktører - bl.a. Musikalsk Grundkursus under Aarhus Musikskole, Ungdomskulturhuset, Børnekulturhuset i Aarhus, Billedkunstgrundkursus ved Aarhus Billed- og Medieskole, Scenekunstgrundkursus ved Filurens Skole for Teater og Dans samt Talent U ved Den Jyske Opera. Derudover vil blandt andre også Aarhus Teater, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Universitet indgå som samarbejdspartnere sammen med Gellerup Art Factory og ESAA.

- Titlen som Talentkommune kommer virkelig til at flytte noget. Vi har en masse talenter og kulturinstitutioner i international klasse. Med dette initiativ kan vi både styrke de eksisterende talentlinjer og få skabt nogle nye, tværgående platforme til gavn for både de unge og for Aarhus' kulturliv som helhed. I samarbejde med gode, etablerede kræfter i ind- og udland vil vi udvikle endnu bedre tilbud, der favner en større mangfoldighed af unge talenter. Det vil give både de unge, vores uddannelser og Aarhus' kulturliv et boost, fortæller Rabih Azad-Ahmad.

Annonce

Lokale talentmiljøer skal styrkes

Aarhus er udpeget som Talentkommune sammen med Viborg, Esbjerg, Holbæk, Holstebro og Fredericia.

Kulturminister Mette Bock lancerede i april 2018 en talentindsats, der skal styrke og udvikle lokale talentmiljøer. Det har været muligt at søge om at blive udpeget som talentkommune og støtte til nye talentmiljøer.

- Danmark lever af sine talenter, og vi skal i fremtiden være endnu bedre til at hjælpe vores børn og unge med at udvikle deres talent indenfor kunstarterne. Ved at udpege seks nationale talentkommuner og 10 talentmiljøer er jeg sikker på, at flere af vores unge vil udvikle deres talent til også at blive en levevej, forklarer kulturministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce