x
Annonce
Aarhus

Talenterne skal plejes: Aarhus udpeget som talentkommune

Aarhus' talenter - blandt andet talenterne fra Aarhus Musikskole - skal udvikles. Arkivfoto: Jens Thaysen

Aarhus er sammen med fem andre kommuner udpeget som talentkommune. Udover æren følger der også penge med.

AARHUS: Aarhus er blevet udpeget som dansk talentkommune. Sammen med titlen følger 1,37 millioner kroner i tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen, som de kommende tre år skal bruges på at styrke talentmiljøerne.

Det fortæller Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er en stor anerkendelse af det arbejde, som har været i gang i Aarhus gennem mange år. Aarhus Kommunes kulturpolitik 2017-2020 har specifikt fokus på talentudvikling - at udvikle og understøtte de kunstneriske og kreative talenter. Derfor er jeg er enormt stolt af, at Aarhus er udpeget som talentkommune. Nu får vi endnu bedre mulighed for at tiltrække og fastholde talenterne i vores by, skriver rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Aarhus arbejde som Talentkommune omfatter en lang række lokale institutioner og aktører - bl.a. Musikalsk Grundkursus under Aarhus Musikskole, Ungdomskulturhuset, Børnekulturhuset i Aarhus, Billedkunstgrundkursus ved Aarhus Billed- og Medieskole, Scenekunstgrundkursus ved Filurens Skole for Teater og Dans samt Talent U ved Den Jyske Opera. Derudover vil blandt andre også Aarhus Teater, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Universitet indgå som samarbejdspartnere sammen med Gellerup Art Factory og ESAA.

- Titlen som Talentkommune kommer virkelig til at flytte noget. Vi har en masse talenter og kulturinstitutioner i international klasse. Med dette initiativ kan vi både styrke de eksisterende talentlinjer og få skabt nogle nye, tværgående platforme til gavn for både de unge og for Aarhus' kulturliv som helhed. I samarbejde med gode, etablerede kræfter i ind- og udland vil vi udvikle endnu bedre tilbud, der favner en større mangfoldighed af unge talenter. Det vil give både de unge, vores uddannelser og Aarhus' kulturliv et boost, fortæller Rabih Azad-Ahmad.

Annonce

Lokale talentmiljøer skal styrkes

Aarhus er udpeget som Talentkommune sammen med Viborg, Esbjerg, Holbæk, Holstebro og Fredericia.

Kulturminister Mette Bock lancerede i april 2018 en talentindsats, der skal styrke og udvikle lokale talentmiljøer. Det har været muligt at søge om at blive udpeget som talentkommune og støtte til nye talentmiljøer.

- Danmark lever af sine talenter, og vi skal i fremtiden være endnu bedre til at hjælpe vores børn og unge med at udvikle deres talent indenfor kunstarterne. Ved at udpege seks nationale talentkommuner og 10 talentmiljøer er jeg sikker på, at flere af vores unge vil udvikle deres talent til også at blive en levevej, forklarer kulturministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce