Annonce
Aarhus

Talenterne skal plejes: Aarhus udpeget som talentkommune

Aarhus' talenter - blandt andet talenterne fra Aarhus Musikskole - skal udvikles. Arkivfoto: Jens Thaysen

Aarhus er sammen med fem andre kommuner udpeget som talentkommune. Udover æren følger der også penge med.

Annonce

AARHUS: Aarhus er blevet udpeget som dansk talentkommune. Sammen med titlen følger 1,37 millioner kroner i tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen, som de kommende tre år skal bruges på at styrke talentmiljøerne.

Det fortæller Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er en stor anerkendelse af det arbejde, som har været i gang i Aarhus gennem mange år. Aarhus Kommunes kulturpolitik 2017-2020 har specifikt fokus på talentudvikling - at udvikle og understøtte de kunstneriske og kreative talenter. Derfor er jeg er enormt stolt af, at Aarhus er udpeget som talentkommune. Nu får vi endnu bedre mulighed for at tiltrække og fastholde talenterne i vores by, skriver rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Aarhus arbejde som Talentkommune omfatter en lang række lokale institutioner og aktører - bl.a. Musikalsk Grundkursus under Aarhus Musikskole, Ungdomskulturhuset, Børnekulturhuset i Aarhus, Billedkunstgrundkursus ved Aarhus Billed- og Medieskole, Scenekunstgrundkursus ved Filurens Skole for Teater og Dans samt Talent U ved Den Jyske Opera. Derudover vil blandt andre også Aarhus Teater, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Universitet indgå som samarbejdspartnere sammen med Gellerup Art Factory og ESAA.

- Titlen som Talentkommune kommer virkelig til at flytte noget. Vi har en masse talenter og kulturinstitutioner i international klasse. Med dette initiativ kan vi både styrke de eksisterende talentlinjer og få skabt nogle nye, tværgående platforme til gavn for både de unge og for Aarhus' kulturliv som helhed. I samarbejde med gode, etablerede kræfter i ind- og udland vil vi udvikle endnu bedre tilbud, der favner en større mangfoldighed af unge talenter. Det vil give både de unge, vores uddannelser og Aarhus' kulturliv et boost, fortæller Rabih Azad-Ahmad.

Annonce

Lokale talentmiljøer skal styrkes

Aarhus er udpeget som Talentkommune sammen med Viborg, Esbjerg, Holbæk, Holstebro og Fredericia.

Kulturminister Mette Bock lancerede i april 2018 en talentindsats, der skal styrke og udvikle lokale talentmiljøer. Det har været muligt at søge om at blive udpeget som talentkommune og støtte til nye talentmiljøer.

- Danmark lever af sine talenter, og vi skal i fremtiden være endnu bedre til at hjælpe vores børn og unge med at udvikle deres talent indenfor kunstarterne. Ved at udpege seks nationale talentkommuner og 10 talentmiljøer er jeg sikker på, at flere af vores unge vil udvikle deres talent til også at blive en levevej, forklarer kulturministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Aarhus For abonnenter

Venstre om rundhåndet idrætsudspil: Det ligner et lille hold-kæft-bolche

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

AGF

Efter afsked med AGF: Jakob Ankersen vender hjem til Esbjerg

Aarhus For abonnenter

Frustrationer i Solbjerg: En pose penge alene løser ikke foreningsidrættens pladsproblemer

Annonce