Annonce
Navne

Talentfuld biomediciner får fornem forskerpris

Lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer fra Aarhus Universitet, Health, har modtaget Jens Christian Skou-prisen 2019. Foto: Lars Kruse/AU

Han leverer imponerende forskningsresultater og er et usædvanligt forskertalent. Sådan lyder det bl.a. i begrundelsen for, at lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer fra Aarhus Universitet, Health, har modtaget Jens Christian Skou-prisen 2019.

Ebbe Bødtkjer, som til daglig arbejder på Institut for Biomedicin, tabte allerede i studietiden sit hjerte til kroppens fascinerende evne til at tilpasse sig sygdomstilstande. Han beskæftiger sig især med kredsløbet og med kræftforskning. Og så er han en langt ud over det sædvanlige målrettet og talentfuld forsker. Ellers havde han ikke fået fakultetets fornemmeste pris, som er indstiftet i nobelprismodtager Jens Christian Skous navn og forbeholdt de dygtigste unge forskere.

Prisen blev overrakt af Healths dekan Lars Bo Nielsen, som i sin tale betonede, at Ebbe Bødtkjers forskning er baseret på videnskabelige værdier, der ligger tæt op ad Jens Christian Skous: Ambition, flid og nysgerrighed.

Ebbe Bødtkjer startede sin karriere på det institut, hvor Jens Christian Skou havde sin imponerende forskerkarriere. Han får – ud over æren – 100.000 kroner, som han vil bruge til at etablere nye mikroskopiteknikker i laboratoriet – til gavn for fremtidige forskningsprojekter.

Ebbe Bødtkjer er den fjerde modtager af Jens Christian Skou-prisen, der blev uddelt første gang i 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce