Annonce
Debat

Tangkrogsdebat kalder på udvikling af lokaldemokrati

Læserbrev: Mandag den 4. september præsenterede borgergruppen Beskyt Aarhusbugten et forslag til fremtidens Tangkrog.

Det var et alternativ forslag til borgmester Jacob Bundsgaards oprindelige forslag for Tangkrogen. Hvis det oprindelige forslag bliver til virkelighed, vil det blandt andet medføre, at flere hundrede meter unik bynær kystlinje vil forsvinde.

Den idé var der heldigvis ikke mange århusianere, der var med på. Borgergruppen Beskyt Aarhusbugten har nemlig indsamlet over 10.000 underskrifter imod borgmesterens projekt, og derfor præsenterede borgergruppen et alternativ, der bevarer den nuværende kystlinje. Præsentationen af det nye forslag blev efterfulgt af en paneldebat. Jeg deltog for Dansk Folkeparti, og her var budskabet klart: DF vil ikke være med til at rykke kysten længere væk fra byen! Derfor er vi meget positive over for det nye forslag.

Heldigvis kom der også positive toner fra de andre partier. Selv fra Socialdemokratiets Steen B. Andersen var der positive toner, og han måtte indrømme, at det nye forslag var bedre end det oprindelige. Dermed er der håb for, at Aarhus bevarer sin flotte, bynære kystlinje. Men det skyldes kun én ting, og det er ihærdige borgere. Borgere, som har revet mange timer ud af en travl kalender, og som har kæmpet for deres sag. Borgere, som har mobiliseret en bevægelse og har gjort deres indflydelse gældende.

Men spørgsmålet er, hvordan det mon ville være gået, hvis de borgere ikke havde grebet teten? Så var der sikkert ikke blevet mobiliseret den store modstand, og der var i hvert fald ikke blevet udarbejdet et alternativ forslag. Efter min mening viser hele processen med Tangkrogen, at vi har behov for at udvikle vores lokaldemokrati. Vi skal lytte mere til borgerne, og de skal inddrages mere og tidligere i processen. Det kan man gøre på mange måder.

I forhold til Tangkrogen kunne man eksempelvis have startet med at udarbejde flere forskellige forslag. Forslag, der indebar forskellige grader af udvidelse af eventplads, lystbådehavn og rensningsanlæg. Disse forslag kunne man så sende ud til debat. Det vil nemlig give borgerne en mulighed for at kunne vurdere forskellige forslag og så tage stilling. Det vil efterfølgende give byrådet et større manøvrerum i forhold til at finde frem til lige netop det forslag, som så mange som muligt kan bakke op om, samtidig med at århusianerne får en følelse af, at de rent faktisk kan påvirke udviklingen af deres kommune!

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pengeregn over landsby: Anders og Magnus skaber mere friluftsliv vest for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Aarhus

Fire bøder og tre klip i kørekortet på 40 minutter: 20-årig havde en skidt aften i trafikken

Aarhus

For risikogrupper er corona stadig skræmmende: Sådan skal de og deres pårørende forholde sig til smittesituationen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Debat

I hænderne på Postnord: Jeg fik aldrig min pakke

Aarhus

Skoleleder rystet over at tiltalt med planer om skoleskyderi havde Tilst Skole i kikkerten

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aarhus

Flere patruljevogne på biljagt i Gellerup: Bilist uden kørekort kørte i grøften

Erhverv For abonnenter

Stadil gør klar til, at børnene overtager Hummel: Multinationalt Aarhusbaseret milliardfirma skifter hænder

Aarhus

Rekordhøjt antal nye smittede: Voldsom stigning i både Aarhus og omegnskommuner

Annonce