Annonce
Erhverv

Tankstationer holder igen med dyrere benzin og diesel

Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Q8 og Circle K justerer tirsdag ikke deres priser på benzin og diesel. Det kan i stedet ske senere på ugen.

Flere af landets største kæder af tankstationer holder tirsdag deres priser på benzin og diesel i ro.

Det sker, efter at de samme tankstationer hævede deres priser mandag på grund af en stor stigning i olieprisen.

- Vi kommer ikke til at justere priserne i dag.

- Vi kan dog ikke udelukke, at der kan komme både prisfald- og stigninger i løbet af ugen, skriver Lea-Cecilia Hauch, kommunikationsansvarlig hos Q8, i en mail.

Hos Circle K fortæller Peter Rasmussen, direktør for brændstof, at der heller ikke ændres i priserne tirsdag. Samtidig hælder det ifølge ham mere mod en nedjustering af priserne i de kommende dage end en opjustering.

Mandag hævede både Q8 og Circel K deres priser på benzin og diesel. Det skete med 40 øre per liter.

Stigningen skete som reaktion på en kraftig stigning i olieprisen, der pludseligt kostede omkring ti procent mere end før weekenden.

Den dyrere oliepris hang sammen med, at to olieanlæg i Saudi-Arabien lørdag blev ødelagt i et droneangreb.

Det fjernede fem procent af den samlede globale olieproduktion, og derved blev al den resterende olie i markedet dyrere.

Efter mandagens store stigning har der tirsdag foreløbigt kun været mindre udsving i olieprisen.

Et af de forhold, der bestemmer prisens fremtidige udvikling, er blandt andet, hvor lang tid det tager Saudi-Arabien at genoprette produktionen på de to anlæg.

Det forklarer chefanalytiker Jakob Ekholdt Christensen fra Danske Bank.

- Saudi-Arabien indikerede mandag, at det nok kommer til at tage længere tid end først antaget, hvor man troede, at det ville gå rimelig hurtigt.

- Så vi skal nok væbne os med noget tålmodighed, inden de vil være tilbage i produktion igen, siger han.

Et andet forhold, der kan påvirke olieprisen, er ifølge ham, om der kommer yderligere angreb i Saudi-Arabien, og hvordan USA i givet fald vil reagere.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har antydet, at han mistænker Iran for at stå bag angrebet.

Saudi-Arabien har endnu ikke selv tilkendegivet, hvem det tror, der står bag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce