Annonce
Aarhus

Tankstationer i stor brøler: Biler fik motorfejl efter at have tanket ethanol

På Ingo tankstationen på Randersvej i Aarhus har 95 oktan benzinen været blændet af siden 10. juli, fordi indholdet af ethanol er alt for højt, og det kan give motorproblemer. Foto: Søren Willumsen
Fejlblanding med meget høj andel af bioethanol fra tankterminalen på Aarhus Havn blev fyldt på tankstationer i Aarhus og Vestjylland. Det gav motorfejl i mange biler og store regninger, som benzinselskab vil erstatte.

AARHUS/ULFBORG/HARBOØRE: Et anseeligt antal biler hovedsageligt i Aarhusområdet men også Vestjylland har de seneste dage måtte en tur på værkstedet med motorfejl. For nogle har regningen lydt på 6.500 kroner for reparation af motoren, efter at de har tanket benzin med en unormalt høj andel af ethanol.

- Min søn måtte på værksted med sin Skoda, fordi advarselslampen til motoren lyste, efter at han havde have tanket 95 benzin hos Ingo på Randersvej i Aarhus, fortæller William Nielsen.

Regningen for motorreparationen løb ifølge faderen op i 6.000 kr. plus 500 kr. til aftapning af den fejlbehæftede benzin.

Annonce

Lampe lyste konstant

En anden kunde, Asger Meulengracht Olsen fra Pindstrup, tankede sin to år gamle Opel Corsa fredag 10. juli hos Ingo på Ravnsøvej ved Grenaavej.

Wiliam Nielsen skulle onsdag aften lige se nærmere på det delvist afblændede anlæg på Randersvej, hvor hans søn har tanket 95 og fik store problemer med motoren. Foto: Søren Willumsen

- Efter lidt tid begyndte en af lamperne, der ligner en ventil, at lyse konstant. Det er den, der oplyser om, at der er noget galt med forbrændingen, fortæller han.

Asger Meulengracht Olsen kørte straks til Opel-værkstedet hos Anders Petersen Automobiler i Risskov, hvor man ifølge værkstedsleder Bent Andersen har haft 8-9 biler med samme problem, efter at de har tanket 95 blyfri samme dag på en Ingo-station i Aarhus. Cirka halvdelen i Aarhus og halvdelen i afdelingen i Grenaa.

- Benzinen har haft et meget højt indhold af ethanol. Meget langt over de normale 10 procent, for væsken var helt klar i modsætning til benzin, der er farvet, fortæller Bent Andersen.

Både Asger Olsens Opel Corsa og de otte andre biler klarede det uden skader og dermed reparationer.  De har fået nulstillet lamperne og kan køre igen på frisk benzin.

Annonce

Ingo påtager sig udgifterne

Hos benzinselskabet Ingo bekræfter salgsdirektør Jesper Hyldal, at der er blevet påfyldt en forkert blanding til 95-tankene på en række benzinstationer i Aarhus blandt andet på  Ravnsøvej, Skanderborgvej, Randersvej og Viborgvej samt derudover på 1-2-3 stationen i Ulfborg og Harboøre.

Ingo tankstationen på Viborgvej i Aarhus Vest har også fået leveret den fejlagtige benzin i dagene 9.-10. juli. Foto: Søren Willumsen

- Der er leveret en forkert blanding fra Q8-terminalen på oliehavnen i Aarhus. Det er sket til to tankbiler, som har leveret til flere benzinselskaber. Indholdet af ethanol har været langt højere end de 10 procent, det skal være, men vi er ved at finde ud af, hvor højt indholdet er, og hvad der helt præcist er gået galt, fortæller Jesper Hyldal.


Kunderne får fuld erstatning for de udgifter, de har haft på grund af fejlblandingen. Så kunder, der har tanket og har fået problemer med bilen, kan ringe til vores kundecenter, som er informeret om sagen.

Jesper Hyland, salgsdirektør hos Ingo


Ingo påtager sig for sit vedkommende det fulde ansvar over for kunderne.

- Kunderne får fuld erstatning for de udgifter, de har haft på grund af fejlblandingen. Så kunder, der har tanket frem til 14. juli og har fået problemer med bilen, kan ringe til vores kundecenter, som er informeret om sagen, siger Jesper Hyldal.

Annonce

Kun fejl i to dage

Ingo fandt ud af problemet, da kunder ringede til dem efter at have tanket i dagene 9. og 10 juli og oplevede hostende motorer og lysende advarselslamper.

- Vi fik den første kundehenvendelse 12. juli og da vi fik en mere fra samme tankstation 13. juli lukkede vi ned for hanerne det sted. Da vi 14. juli fik henvendelser fra flere kunder, der havde tanket andre steder lukkede vi alle haner ned med 95 benzin fra de samme tankbiler, siger Jesper Hyldal.

Han fortæller, at adskillige biler har tanket den forkert benzin, men har har ikke et fuldt overblik over antallet. Men det er ikke over 100 biler, vurderer han.

Derudover er der problemer hos bilister, som har tanket hos andre selskaber. Blandt andet erfarer avisen, at Circle K på Ringgaden også har fået den fejlagtige levering.

Kører man ind på de ramte tankstationer, er hanerne blændet af med rødt bånd, hvor der står, at der er service på vej. Man kan altså ikke risikere at tappe en fejlagtig benzin ved at benytte Ingo, for 95-hanerne er lukket af. Til gengæld er der fortsat åbent for 92 benzin og diesel, der ikke er berørt af fejlen.

Salgsdirektøren forventer, at 95-tankene er tømt for den fejlagtige blanding og fyldt op med den rigtige blanding benzin i løbet af ganske få dage.

På værkstedet i Risskov beroliger værkstedsleder Bent Andersen kunderne:

-  Hvis man har tanket den forkerte benzin og bilen ikke hoster eller lamperne lyser, er der ingen problemer. Så skal man bare fylde noget frisk benzin på, så det bliver blandet op, siger han.

Opdateret 17. juli: I den første artikel oplyste salgsdirektør Jesper Hyldal fra Ingo, at benzinhanerne blev lukket 10. juli, men det var en misforståelse. Han har efter nærmere undersøgelse korrigeret datoerne, der nu fremgår rigtigt i denne artikel.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce