Annonce
Livsstil

Tartelet-succes fra Banegårdspladsen bliver til kæmpe tarteletfestival i Vejlby-Risskov Hallen

Med 200 gæster til tartelet-spisning var der fuldt hus i Det Irske Telt lørdag eftermiddag. Foto: Jens Thaysen

Sidste års tartelet-succes i Det Irske Telt blev gentaget lørdag og udvikler sig til en kæmpe tarteletfestival til november.

AARHUS: Både sidste år og i år var der totalt udsolgt af 200 kuverter til Tarteletfestival i Det Irske Telt på Banegårdspladsen.

Manden bag både teltet og festivalen, Mesut Dursun, lover nu en kæmpe festival af slagsen senere på året, på samme måde som han stod bag en kæmpe en af slagsen i København sidste år.

- Pointen er at lave en dansk råhygge-fest, en dansk version af Oktoberfest med dansk mad, musik, øl og banko. Den version, vi holder her på Banegårdspladsen, er egentlig bare en festuge-version af den helt store fest, forklarer han.

Mesut Dursun fortæller, at tarteletter er en af hans livretter, at det er en nem spise og at det netop er noget, hans gæster forbinder med dansk hygge.

- Og de er lavet ordentligt fra bunden. Her på Banegårdspladsen er det Restaurant Klokken, der står bag i år, siger han.

Aarhus Tarteletfestival finder sted i Vejlby-Risskov Hallen til november.

Annonce
Foto: Jens Thaysen
Foto: Jens Thaysen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce