Annonce
Aarhus

Tattoo-festival får madkunst på programmet

<p>Det er i påskedagene, at Den Rå Hal på Godsbanen, bliver fyldet med tatovører og graffiti-kunstnere. Arkivfoto: Flemming Krogh</p>

Når Aarhus Art Konvention, som byens tilbagevendende Tattoo-festival kaldes, åbner i påsken, er frivillige fra Food Festival og professionelle kokke og andre gastronomikendere inviteret med.

Nålene kører på højtryk i næste uge, når førende tatovører fra hele Europa tager til Aarhus, for at mødes og arbejde på Aarhus Art Convention. Det er Den Rå Hal på Godsbanen i Aarhus, som lægger ramme til alle værkstederne, hvor publikum kan opleve kunsten i at lave smukke tatoveringer.

Tatoo. Aarhus Art Convention

Aarhus Art Convention opstod for første gang tilbage i 2014. Siden er festivalen blevet et populært sted at komme for både udøvende tatovører og for almindelige mennesker.

Aarhus Art Convention , med tatovering og graffitikunst på Godsbanen i Aarhus

»Tatoveringer er efterhånden blevet noget, som nærmest alle mennesker har. Før var det måske noget, man forbandt med folk med rygmærker. Sådan er det slet ikke længere. Nu kan de fleste finde få at få en tatovering. Det er også derfor, at vores festival tiltrækker mange typer af mennesker. Som et fedt sted at komme og se, hvordan de dygtigste tatovører arbejder. Måske vælger nogle også at få lavet deres første tatovering i løbet af festivalen,« siger Frederik Rasbech, som er med til at stable festivalen på benene, sammen med tre andre århusianere.

Annonce
Unikt service på Aros

Arbejdsgruppen består af Peter Birk, kunstner og ejer af Grisk Arts'n'Business, som for nyligt rykkede ind i området ved den Gamle Chokoladefabrik ved Klostertorv i Aarhus, Mark Wosgerau, som er tatovør og ejer af Sinners Ink på Randersvej, Frederik Rasbech, der er iværksætter og konceptudvikler, og Atle Stehouwer, som også er iværksætter.

»Det bedste ved at være medarrangør af Aarhus Art Convention er følelsen af, at vi gør noget godt for byen. Jeg håber, at Aarhus Art Convention kan være med til at sætte fokus på Aarhus i det store udland og samtidig geare os frem mod Kulturhovedstad 2017,« siger Frederik Rasbech.

Udover at byde på en række af de dygtigste tatovører, som man kan opleve i aktion, kan publikum også se en række graffitimalere frembringe kunstværker i stor scala.

»Det er oplagt at invitere graffitimalere ind til eventen sammen med tatovørerne. Begge grupper arbejder i en kunstnerisk felt, hvor de kan inspirere hinanden. Jeg tror også, det er derfor, vi kan tiltrække dygtige folk fra udlandet. Det eneste, vi tilbyder kunstnerne, er en flybillet og gratis hotelovernatning. Alligevel vælger mange af de dygtigste, professionnele tatovører og graffitimalere at komme til Aarhus i de dage festivalen forløber,« lyder det med slet stolthed i stemmen fra Atle Stehouwer.

Som noget helt nyt har de lokale ildsjæle valgt at udvide indholdet for Aarhus Art Convention. I år er gastronomien med på flere af programpunkterne.

»Vi mener, det er oplagt at give publikum noget ekstra i år, som handler om gastronomi. Under overskriften 'Food versus art', har vi flere foredrag og workshops, hvor man kan blive klogere på gastronomi,« siger Frederik Rasbech, som selv er involveret i de århusianske Food Makere.

Derfor er det naturligt for ham at få en gruppe frivillige fra den århusianske madbevægelse Food Makers med til Aarhus Art Convention. Til at medvirke i workshops og andre madevents.

Der vil også være installationer, som kredser om gastronomi.

Et eksempel er 'Den skæve mad'. Her vil en stor boks, der rummer skæve agurker og andre råvarer, som normalt bliver sorteret fra, langsomt gå i opløsning. Som en måde at illustrere madspild og skabe en kobling til hungersnød og andre internationale problemstillinger.

På en workshop handler det om anretning af mad. Her får man måske udleveret en tomat, som man skal anrette på en særlig måde. Tager man et billede af ens opstilling og lægger det på Instagram, deltager man i en konkurrence, hvor et professionelt dommerpanel står for bedømmelsen.

»Det er nærmest en kunstart at anrette med. Det ved alle de århusianske superkokke. Derfor har vi også et foredrag med én af dem, Bjørn Madsen, som har ansvaret for restauranten på Aros. Det glæder jeg mig til,« lyder det fra Frederik Rasbech.

Madfotografen Søren Gammelmark kommer også forbi festivalen for at fortælle om, hvordan han opstiller mad, så det fremstår indbydende.«

»Et måltid handler meget om psykologi. Anretter man på en rød tallerken, føler man sig hurtigere mæt. 'Det gyldne snit', som man kender det fra malerkunsten, virker også indenfor gastronomi. Det kommer man til at høre mere om,« forklarer Frederik Rasbech, som også fremhæver Nicolas Jørgensen, køkkenchefen på restaurant Substans, en af de førende i Aarhus, som et af de spændende foredrag.

Udover at satse på gastronomi, som noget helt nyt i år, kommer graffiti-kunstnerne også til at fylde mere til Aarhus Art Convention.

»I løbet af de tre dage vil man kunne opleve op mod 200 kunstnere til vores event. I år er der ekstra fokus på graffiti-miljøet, hvor vi ser frem til at vise nogle af de førende i Danmark. Swet og CMP-one er et par af de store danske navne,« siger Frederik Rasbech.

Aarhus Art Convention åbner dørene for publikum 24. marts. Men allerede et par dage før er graffitimalerne i sving med spraydåser og pensler.

»Ellers er der for lidt at kigge på de første dage,« forklarer Frederik Rasbech.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Debat

Vi passer bedst på de svageste med et styrket socialtilsyn: De skal have musklerne til at handle, når ting ikke er i orden

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden

Annonce