Annonce
forside

Taxachauffør dømt for at overtræde færdselsloven tre gange i berygtet kryds

Der herskede det rene anarki i krydset Mindet/Dokk1. Nu har en taxachauffør som den første modtaget en dom for at overtræde færdselsloven i krydset. Foto: Jens Thaysen

En 62-årig taxachauffør skal til en kontrollerende køreprøve efter han mandag blev dømt for at overtræde færdselsloven i det stærkt omdiskuterede kryds ved Mindet og Dokk1.

Annonce

AARHUS: Det har været en prøvelse for mange bilister. Så har vi sagt det pænt. Bilister blæste mere eller mindre bevidst på skiltning og færdselsregler i krydset Mindet/Dokk1. Nu har en taxachauffør modtaget en dom for at køre mere end kreativt i det stærkt omdiskuterede kryds.

Taxachaufføren blev mandag idømt en bøde på 3.500 kroner og tre års betinget frakendelse af kørekortet for at tilsidesætte færdselsloven i krydset Mindet/Dokk1.

Den 62-årige mand er dømt for at have kørt ligeud i krydset via en venstresvingsbane for derefter at dreje til højre, hvor der var indkørsel forbudt, og fortsætte imod kørselsretningen over letbaneskinnerne.

- Uanset hvor uhensigtsmæssigt man mener, et vejkryds er udformet, så skal man jo ikke tage loven i egen hånd og ignorere al afmærkning og skiltning. Netop i dette kryds kan det få fatale følger, fordi der er risiko for, at letbanen kommer kørende, siger specialkonsulent ved Østjyllands Politi Mikhael Andersen i en pressemeddelelse.

Sagen mod den 62-årige taxachauffør er den første sag, der er blevet prøvet i retten - men der er flere undervejs.

Som følge af dagens dom skal den 62-årige mand nu til en kontrollerede køreprøve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce