Annonce
Aarhus

Teamwork er ingen dødssynd

Randolf Carlos Aaby har haft eleverne til morgensamling og pep-talk alle ugens dage. Der er gang i manden bag tv-reklamerne fra Call Me, hvor budskabet er, at vi skal tale pænt i stedet for at bruge »fucksprog«. Foto: Oliver Bilberg

90 elever på Kragelundskolen har kastet sig ud i den ultimative kristendomsundervisning, når De Syv Dødssynder filmatiseres som tv-show

Annonce

Glem alt om gammeldags undervisning ved tavlen. 90 elever fra Kragelundskolens 8. årgang tester som de første en helt ny form for indlæring, hvor de klassiske fag som kristendom og dansk smelter sammen med filmvidenskaben i ét stort tv-show.

Kristendom set gennem en kameralinse. Det er et af filmprojektet De Syv Dødssynders fine opgaver. Foto: Oliver Bilberg

Elever og lærere har hele ugen prøvet kræfter med det ultimative medie, som tv og film også kan være.

Det er hårdt arbejde at lave tv og film. Men selv om produktionen kræver masser af disciplin er der også plads til grin på Kragelundskolen. Foto: Oliver Bilberg

Det er et pilotprojekt, som filmmanden, komikeren og produceren Randolf Carlos Aaby har tænkt sig at rulle ud til alle folkeskolernes udslusningsklasser - og senere gymnasier.

BA tryller med kameraet i denne uge. Foto: Oliver Bilberg

Produceren er ham med teleselskabet Call Me's »Tal pænt« tv-reklamer og kampagner, hvor vi skal lære at lægge »Fuck« og andre svinere på hylden og i stedet behandle hinanden pænt i den daglige tale.

»Jeg har rejst rundt med det projekt til 4000 skoleelever. Nu handler det om tv-konceptet De Syv Dødssynder. Vi bruger tv's virkemidler i stedet for andre pædagogikens gængse virkemidler. Når du laver tv skal der samarbejdes, hver enkelt skal kende sin rolle, overholde deadlines, håndtere en masse genrer som at klippe og instruere. Alle har et ansvar - også Lille Per, der måske er lidt forsagt til daglig. Men dur hans lyd ikke, fungerer intet,« forklarer filmmanden.

Det helt store udstyr

Randolf Carlos Aaby har med sit firma, En Kovending, vendt op og ned på 8-klassernes dagligdag. Produceren har rullet det helt store og professionelle tv- og redigeringsudstyr ind på Kragelundskolen, som eleverne har fingre i.

At ugens filmprojekt tegner de store linjer, afspejler De Syv Dødsynder, som altid er med på en eller anden facon i alle store filmklassikere, passer også kristendomslæreren Irene Kristensen.

»Vi skal jo alligevel igennem De Syv Dødssynder i kristendom. Det er perfekt, at vi i stedet for en teoretisk gennemgang, nu får fingre i området på et helt praktisk plan. Blandingen gør, at eleverne får gode evner til at analysere - men det kan godt være sejt som lærer at skulle kaste sig over en helt ny genre,« siger Irene Kristensen.

Bag enhver god film og et godt tv-show ligger hårdt arbejde. Også på det teoretiske plan. Det har Clara Højte Mulvany erfaret efter tre dage med blandt andet 94 slides om filmens liv og virkemidler - inden hun kunne kaste sig over selve optagelserne sidst på ugen.

»Det dræner én. 94 slides er overvældende. Det er utroligt, hvad der skal til for at lave film og tv. Men lige pludselig kan jeg se sammenhængen, og så rykker det,« siger Clara fra 8b.

Det færdige tv-show med godbidder af film, talk-shows, nyheder, husorkester og hvad der ellers skal til for at tv spiller bliver præsenteret om tre uger.

»Og så skal der uddeles Oscar statuetter, for det her bliver godt. I denne uge findes der ingen middelmådighed eller dårlige film. Vi laver kun det bedste,« siger Randolf Carlos Aaby - og sender mark fra 8c retur til optagelserne. Første skud var nemlig ikke godt nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce