Annonce
Kultur

Teater sætter voldtægt og overgreb til debat blandt unge

"Blottet" fortæller en historie om overgreb set med ofrets øjne. PR-foto: Michelle Berg

AARHUS: Unge fra ungdomsuddannelser og 9. og 10. klasser bliver i uge 37 inviteret i teateret til en forestilling om seksualiserede overgreb. Efter forestillingen er der en workshop om grænsesætning og samtykke.

Det er teatergruppen Work in Progress CPH, der inviterer i alt 1.800 unge i seks forskellige byer ind til forestillingen "Blottet", som handler om voldtægt fra ofrets perspektiv.

- Vi bruger kunsten som katalysator for den svære samtale om uønsket, seksualiserende adfærd og overgreb samt grænsesætning og samtykke. Vi tror på, at kunsten kan noget særligt her, fordi publikum bliver medoplevere til de menneskelige konsekvenser af et overgreb, og det er et væsentligt anderledes udgangspunkt for en samtale, end hvis man har læst en rapport fyldt med statistikker, forklarer instruktør Iben Hendel Philipsen i en pressemeddelelse.

I forbindelse med skoleturnéen spiller Work in Progress CPH enkelte forestillinger, som er åbne for det almene publikum. Forestillingerne spilles på Katapult.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce